• BIST 9151.98
  • Altın 2324.488
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9376
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Eskişehir’de Oturma Eylemi Devam Ediyor

Eskişehir’de Oturma Eylemi Devam Ediyor
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un, kiracı olarak bulundukları tarihi Kurşunlu Külliyesi'nde, Odunpazarı Kültür Merkezi olarak kullandıkları...

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un, kiracı olarak bulundukları tarihi Kurşunlu Külliyesi'nde, Odunpazarı Kültür Merkezi olarak kullandıkları binanın, Kütahya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü'nün aldığı kararla kilitlenmesinin ardından başlattığı oturma eylemi devam ediyor.

Odunpazarı Belediyesi tarafından 2007 yılından bu yana kiralık olarak kullanılan tarihi Kurşunlu Külliyesi için Kütahya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü tarafından bu yıl kontrat yapılmadı. Odunpazarı Belediyesinin külliyeyi boşaltması istendi. Ancak belediye, nikah salonu ve kültür merkezi olarak kullanılan külliyenin boşaltılamayacağını belirterek, durumu mahkemeye taşıdı. Mahkeme tarafından alınan kararla yürütme durduruldu. Ancak bugün bir anaokulunun etkinliği sırasında Odunpazarı Kaymakamlığı yetkililerinin polis nezaretinde külliyeye gelerek, içeride bulunan çocukların çıkartılmasının ardından kapıya kilit vurulduğu iddia edildi.

Kapının kilitlemesini duyan Başkan Kurt, kısa sürede külliye önüne gelip, burada mahkeme tarafından alınan kararın uygulanmamasına tepkisini dile getirmişti. Kurt, burada oturma eylemi başlatarak, tepkisini dile getirmeye başladı. Eylemi duyan bazı vatandaşlar da külliye önünde toplanarak, Başkan Kazım Kurt'a destek çıktı. Vatandaşlar, soğuğa aldırış etmeden ateş yakıp, halay çekerek Başkan Kurt'un yanında olduklarını söyledi.

"BURANIN BAŞKALARININ ELİNE GEÇMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ"

Eylem hakkında İHA muhabirine açıklamada bulunan Başkan Kazım Kurt, eylemin kapı açılana kadar devam edeceğini söyledi. Külliyeyi kendilerinden başka kimsenin kullanmasına izin vermeyeceklerin aktaran Kurt, "Odunpazarı halkının kültür merkezi, sanat merkezidir, sergi salonudur ve nikah salonudur. Şimdi buradan bizi çıkartmak suretiyle acaba burayı kime verecekler? Niçin çıkartıyorlar? Bu sorunun da sorulması gerekir. Bu elbette yanlış bir uygulama olacaktır. Odunpazarı Belediyesi neredeyse 15 yıldır burada artık Odunpazarı Belediyesine mal olmuş ve halkın kullanıma açılmış bir yerdir. Bunun başkalarının eline geçmesine biz izin vermeyeceğiz. Burası açılıp bize teslim edilinceye kadar eylemimiz devam edecektir, bu böyle biline" dedi.

"ODUNPAZARI HALKI KÜLLİYESİNE SAHİP ÇIKIYOR"

Vatandaşların kendilerine destek olmaya geldiklerini de söyleyen Kurt, şöyle devam etti:

"Bugün çok soğuk olmasına rağmen ve kimseye haber vermememize rağmen ben bu kadar kalabalık beklemiyordum. Arkadaşlarımıza da burada beklemeyin de diyoruz. Ama ona rağmen Odunpzarı halkı külliyesine sahip çıkıyor, tarihine sahip çıkıyor ve bunu da herkes görecektir."

Başkan Kazım Kurt'a destek için gelen vatandaşlar da durumun üzücü olduğunu, kapının kildi açılana kadar burada eyleme devam edeceklerini söylediler. Külliyenin kapatılmasının kanunlara aykırı olduğunu savunan vatandaşlar, Odunpazarı halkını bu konuda destek olmaya çağırdılar.

Öte yandan Eskişehirspor - Fenerbahçe maçından çıkan ES-ES taraftarları da külliye önüne gelerek Başkan Kazım Kurt'un eylemine slogan atarak destek çıktı.

Eskişehir’de Oturma Eylemi Devam Ediyor

Eskişehir’de Oturma Eylemi Devam Ediyor

Eskişehir’de Oturma Eylemi Devam Ediyor

Eskişehir’de Oturma Eylemi Devam Ediyor

Eskişehir’de Oturma Eylemi Devam Ediyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim