• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

Eskişehir’de Olup Ankara Alan Kodu Kullanan TEK Firma

Eskişehir’de Olup Ankara Alan Kodu Kullanan TEK Firma
Eskişehir'de, bağlattığı telefonun şehirlerarası kodunun 0222 yerine Ankara'ya ait 0312 olduğunu fark eden çiğ köfteci Kemal Güngör Poyraz, sorunun...

Eskişehir'de, bağlattığı telefonun şehirlerarası kodunun 0222 yerine Ankara'ya ait 0312 olduğunu fark eden çiğ köfteci Kemal Güngör Poyraz, sorunun düzeltilmesi için başvuru yapmayacağını belirterek esprili bir şekilde, "Farkında olmadan Ankara'ya açılmış olduk" dedi.

Kemal Usta, müşterilerinin siparişlerine yetişebilmek için yeni bir telefon hattını daha devreye sokmak istedi. Yeni telefon hattı bağlandıktan sonra ise gerçek ortaya çıktı. Kemal Usta, yeni aldığı 0222 olan Eskişehir alan kodlu numaradan müşterilerinin kendisine ulaşamaması üzerine durumdan şüphelendi. Kendisinin de numarayı çevirmesiyle hattın meşgul çaldığı ortaya çıktı. Yeni aldığı hat ile kendisini cep telefonundan arayan çiğ köfteci, numaranın başındaki 0312 alan kodunu görünce şaşırdı. Farkında olmadan Ankara'ya açıldığını anlatan Kemal Usta, "Gün geçmiyor ki garip bir hikaye daha bizi bulmasın. Ankara'da bayimizi açmadan telefon hattı ile beraber Türk Telekom bağladı sağ olsunlar. Türk Telekom'a bundan üç hafta önce telefon talebinde bulunduk. Telefonu sağ olsunlar üç hafta sonra gelip arkadaşlar bağladılar. Ancak Ankara alan kodu ile bağladılar. Biz de şaşırdık duruma, şu an müşterilerimiz bize ulaşamıyor. Bayağı sıkıntıdayız" dedi.

"ŞAKA SANIYORLAR, ŞİKAYETÇİ OLMAYACAĞIM"

Müşterilerinin 0222 ya da 0312 alan kodu ile de olsa kendilerine ulaşamadıklarını belirten Kemal Usta, sadece yeni hattan arama yapıldığını ve karşı tarafın 0312 kodunu gördüğünü söyledi. Müşterilerin bu durumdan mağduriyet yaşadığına da değinen Kemal Usta, "Şikayetçi olmayı düşünmüyoruz. Ama bu kadar trajikomik bir olayın başımıza gelmesi bize de çok ilginç geldi. Şu an mağduriyetimiz var, yok değil. Müşterilerimiz bize ulaşamıyorlar, işlerimizin yoğunluğundan dolayı ikinci bir hat olarak almıştık bunu da. Bize de komik geldi olay. Şu an için sanal yemek sitelerini internet bağlantımız olmadığı için kullanamıyoruz. İki alan koduyla da şu an ulaşamıyorlar. Biz arama yapabiliyoruz, arama yapıldı mı bizim telefonumuz çalmıyor. Biz de anlamadık böyle bir sistem nasıl oluyor. Olağan dışı geliyordu bize, ama demek ki olabiliyormuş, başa gelebiliyormuş. Eskişehir merkezde olup Ankara alan kodu olan tek firma benim herhalde. Bununla da gurur duyuyorum. Müşteriler ulaşamayınca tabii ki mağduriyet yaşadılar. Çoğu benim şahsi cep telefonumdan ulaştı. Yürüyerek gelip siparişini alan insanlarla karşılaştık. Aynı şeyi müşterilerimize söylediğimizde onlara da ilginç geliyor. Bazı müşterilerimiz şaka yaptığımızı ya da sosyal medyada bunu paylaştığımızda altında bir şaka arıyorlar, ama gerçekten olan olay şu anda bu" şeklinde konuştu.

Eskişehir’de Olup Ankara Alan Kodu Kullanan TEK Firma

Eskişehir’de Olup Ankara Alan Kodu Kullanan TEK Firma

Eskişehir’de Olup Ankara Alan Kodu Kullanan TEK Firma

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim