• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Eskişehir’de "Bir Kez Dokun" Konulu Panel

Eskişehir’de "Bir Kez Dokun" Konulu Panel
Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, Tepebaşı Sağlıklı Kent Konseyi, Bursa Nilüfer Belediyesi, Eskişehir, Uludağ, Bursa, Yalova Soroptimist kulüpleri ve Uludağ...

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, Tepebaşı Sağlıklı Kent Konseyi, Bursa Nilüfer Belediyesi, Eskişehir, Uludağ, Bursa, Yalova Soroptimist kulüpleri ve Uludağ Rotary Kulübü'nün ortaklaşa düzenlediği 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen "Bir Kez Dokun" adlı panel Özdilek sanat Merkezi Oktay Ekinci Salonu'nda gerçekleşti.

Panele Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Tepebaşı Sağlıklı Kent Konseyi Başkanı Serpil Çamoğlu ,Soroptimist Kulüp Başkanları ve çok sayıda kadın katıldı. Panelde bir konuşma yapan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, "Bizim mahallelerde belde evlerimiz var, 25 mahallede 25 belde evi var. Buralardan senede 10-15 bin kadın hizmet alıyor. Yeni geliştirilen kendi kendine meme muayene modelini buralara koyduğumuzda tıklama sayısı yüksek olacak. Dünyada kalp rahatsızlıklarından sonra ikinci derecede kanser hastalıkları çok ciddi can alıyor. Bu açıdan bu tip çalışmalar çok önemli. Biz Eskişehir'de elimizden geldiği kadar destek vereceğiz, bu da güzel projelerden biri olacak" dedi.

Projenin önemli olduğunu ifade eden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de, "Eskişehir'de yayılımın iyi olmasını istiyoruz. Bu projenin özellikle Uludağ Rotary Kulüp başkanlar ve yönetimine, soroptimistlere çok teşekkür ediyorum. Eğer bir kadınının daha sıfır noktada çok süresi geçmeden bu sayede öğrenmesini sağlayabilirsek ne mutlu. Bakın bir kadından bahsediyorum, inşallah binlercesi buna vakıf olacak ama o kadar önemli bir proje emeklerinize sağlık. Biz bu projede varız devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

Tepebaşı Sağlıklı Kent Konseyi Başkanı Serpil Çamoğlu ise, "8 Mart Dünya Kadınlar günü 1857 yılında 40 bin tekstil işçisi olan bir fabrikada yapılan bir grev sonucunda işçilerin fabrikaya kilitlenmesi ve polis barikatından geçememesi sonucunda 129 kadının ölümüyle sonuçlanması neticesinde 8 Mart Dünya Kadınlar günü acı bir gün olarak aklımıza gelmekte. Bursa Nilüfer Belediyesi ve Uludağ Rotary Kulübünün etkinliği olan "Bir Kez Dokun" projesinde Onkolog Dr. Erol Aksaz, ana hatlarıyla meme hastalıkları ve kanserin oluşumuyla ilgili bilgiler verecek kendilerine ve siz katılımcılara teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Uludağ Rotary Kulübü üyesi genel cerrahi uzmanı ve Onkolog Dr.Erol Aksaz, günümüzde özellikle kadınlarda görülen meme kanseri ve bununla ilgili yapılması gereken tedavi yöntemlerini ve yeni geliştirdikleri kendi kendine meme muayene modelini panele gelen kadın katılımcılara anlattı.

Panel sonrasında desteklerinden dolayı Çamoğlu, Başkan Ataç'a plaket takdim etti.

Eskişehir’de "Bir Kez Dokun" Konulu Panel

Eskişehir’de "Bir Kez Dokun" Konulu Panel

Eskişehir’de "Bir Kez Dokun" Konulu Panel

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim