• BIST 9068.33
  • Altın 2324.893
  • Dolar 32.3725
  • Euro 34.9755
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Eskişehir’de 23 Nisan Coşkusu

Eskişehir’de 23 Nisan Coşkusu
Eskişehir'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 96'ncı yılı vesilesiyle düzenlenen kutlama programında, miniklerin gösterileri izleyenleri adeta...

Eskişehir'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 96'ncı yılı vesilesiyle düzenlenen kutlama programında, miniklerin gösterileri izleyenleri adeta mest etti.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı kapalı spor salonunda gerçekleşen kutlama etkinliğine, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı 1'inci Ana Jet Üssü Garnizon Komutan Vekili Tümgeneral Mehmet Özlü, AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, çok sayıda protokol ve aileler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, 23 Nisan tarihinin önemine değinerek, "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından 1'inci Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kurulduğu, açıldığı tarih olan 23 Nisan Türk çocuklarına bayram olarak armağan edilmiştir. Bu bayramın 96'ncı yıl dönümüne, kutlama programına hepiniz hoş geldiniz" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmanın ardından Eskişehir'de bulunan çeşitli ilk ve orta dereceli okullardan katılan öğrenciler hazırladıkları gösterilerini gözler önüne serdi. İzleyenlerin yoğun alkışları arasında devam eden şenlik programında, Hayrunnisa Çakır isimli öğrencinin Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale şiirini ezbere okuması üzerine Vali Tuna, minik öğrenciye altın hediye etti.

MİNİKLERE 300 BİSİKLET

Protokol üyeleri ve katılımcıların program sonunda ayakta alkışladığı öğrenciler, 23 Nisan'ın tadını doyasıya çıkardı.

Kutlama programı sonrası Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat programı kapsamında öğrencilere protokol erkanı tarafından 300 bisiklet hediye edildi. Burada konuşma yapan Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, 23 Nisan münasebetiyle kutlama törenini icra ettiklerini ve çocukların çok güzel hazırlık yaptığını dile getirerek, çocukları zevk ve keyifle izlediklerini söyledi. Vali Tuna, "Yine devletimizin, hükümetimizin bu ülkede yaşayan milyonlarca insanın tabi çok değerli, kıymetli olduğu bilincinden hareketle yapmış olduğu güzel bir çalışma var arkadaşlar. Geçen sene başlatmıştık, bu sene yine devam ediyoruz. Geçen sene de okullarımızda bisiklet dağıtım kampanyasını başlatmıştık. Osmangazi Üniversitemizle de bir işbirliğimiz vardı. Bize soruyorlar, bu seçimi nasıl yapacaksınız, nasıl yapıyorsunuz. Biraz önce arkadaşlarımız söyledi, beyaz bayrak ve beslenme dostu olarak seçilen okullarımız var bizim bunun bir takım kriterleri var. Bu her okulda yok maalesef ama inşallah diğer okullarımızda da olur. Bu okulda okuyan öğrencilerimizden tabii ki öncelikli bisiklet alma imkanı olamamış olan, ailesinin durumu iyi olmayan, onun dışında başarılı olan ve sosyal faaliyetlere katılan bu şekilde okullarımızda seçilen öğrencilerimize bisiklet dağıtımı yapacağız" şeklinde konuştu.

Eskişehir’de 23 Nisan Coşkusu

Eskişehir’de 23 Nisan Coşkusu

Eskişehir’de 23 Nisan Coşkusu

Eskişehir’de 23 Nisan Coşkusu

Eskişehir’de 23 Nisan Coşkusu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim