• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 23 °C

Eskişehir Turizminin Durumu Ve Öneriler

Eskişehir Turizminin Durumu Ve Öneriler
Eskişehir'in 2015 turizm sezonunun başarılı geçirdiğine dikkat çeken Türk Kültür Sanat Sen Eskişehir İl Temsilcisi Şaban Billor, 2016 yılının ilk...

Eskişehir'in 2015 turizm sezonunun başarılı geçirdiğine dikkat çeken Türk Kültür Sanat Sen Eskişehir İl Temsilcisi Şaban Billor, 2016 yılının ilk çeyreğinin ise geçmiş yıllara oranla daha az turist sayısıyla tamamlandığını belirtti ve çeşitli önerilerde bulundu.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da 15-22 Nisan tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanacak Turizm Haftası dolayısı ile açıklamalarda bulunan Billor, özellikle ilkbahar ve yaz aylarında Eskişehir'e gelen turist sayısının arttığına işaret etti. Türk Kültür Sanat Sen Eskişehir İl Temsilcisi Şaban Billor, 2015 yılının Eskişehir için turizm açısından oldukça verimli geçtiğini, buna karşılık 2016 yılının ilk çeyreğinin ise geçmiş yıllara oranla daha az turist sayısıyla tamamlandığının altını çizdi. Billor, "Ancak yılın ikinci ve üçüncü çeyreğinde havaların ısınması ve turizm çalışmalarının da aktif hale gelmesi ile bu durgunluğun yerini hareketliliğe bırakmasını bekliyoruz" dedi.

KONAKLAMA SÜRELERİ ÇOK KISA

Eskişehir turizminin en büyük sıkıntısının şehre gelen turistlerin günü birlik turlarla dönüş yapmaları ve konaklama sürelerinin kısa olması olduğunu söyleyen Bilor, "Bu sorunun da uzun vadede çözümü için Avrupa normlarında yapılacak Kızılinler Termal Turizm Projesi'nin uygulanmaya başlamasıyla ortadan kalkması kuvvetli bir ihtimaldir. Büyük Halk Ozanı Yunus Emre'nin Türbesi, Yazılıkaya Örenyeri, Seyyit Battal Gazi Külliyesi, Selçuklu döneminden kalma Anadolu'nun en büyük ahşap camisi olan Sivrihisar Ulu Camii, Sivrihisar Ermeni Kilisesi, Tarihi Sivrihisar Evleri, Han Yeraltı Şehri çok az ziyaretçi tarafından gezilmektedir" dedi.

DAHA ÇOK TURİST İÇİN ÖNERİLER

Açıklamasında, tanıtım eksikliğinden bahseden Billor, şu önerilerde bulundu:

"Bu yerler ile ilgili Türkiye çapında destinasyon çalışmaları yapılması gerekiyor. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün merkezi bir yerde gelen konuklara hitap edebilecek bir hizmet binasına, yeni bir Güzel Sanatlar Galerisine ve İl Halk Kütüphanesi binasının da yeniden aynı yerinde daha çok kişiye hizmet verebilecek şekilde yapılmasına ihtiyaç var. Tekne turları için il dışından gelen turlara yoğunluğu azaltmak için ilkbahar ve sonbahar aylarında sadece cumartesi ve pazar öğleden sonra özel tur mutlaka yapılmalı, sabahtan öğleye kadar yapılan özel turlar çoğu acente tarafından Porsuk Çayı çevresinde hareket olmaması nedeniyle tercih edilmemektedir. Gondol sayısı hafta sonları yetersiz gelmektedir. Balmumu Heykel Müzesi'nde hafta sonları aşırı yoğunluk olmaktadır."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim