• BIST 9036.33
  • Altın 2294.737
  • Dolar 32.3124
  • Euro 35.0799
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Eskişehir Tarım Fuarı Açıldı

Eskişehir Tarım Fuarı Açıldı
Farm Boss 6. Uluslararası Eskişehir Tarım Fuarı, düzenlenen törenle açıldı.

Farm Boss 6. Uluslararası Eskişehir Tarım Fuarı, düzenlenen törenle açıldı.

Açılış törenine, Vali Yardımcısı Bekir Şahin Tütüncü, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Eskişehir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Salih Söğüt, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, diğer yetkililer ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış öncesi konuşan Eskişehir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Salih Söğüt, Eskişehir'in tarımsal faaliyetler kapsamında ülkede önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Söğüt, "6'ncısını düzenlemekte olacağımız fuarın hayırlı olmasını diliyorum. Bu yıl düzenlediğimiz Tarım Fuarı ile Eskişehir'in tarımının önemine hep birlikte konuk oluyoruz. İlki 2011 yılında gerçekleştirilen fuara, bu yıl da pek çok firma katılarak, katılımcılara ürünlerini sergiliyor. Eskişehir, bulunduğu coğrafi konum ve sosyal, kültürel, ekonomik ve gelişmişlik açısından önemli olduğu kadar, tarımsal potansiyeli, arazi iklim varlığı, çiftçilerin tarımsal uygulamalı teknikleri, mevcut kurum ve kuruluşlarıyla ülkemizde önemli bir yere sahiptir" dedi.

Eskişehir'in, hayvancılık alanında da yükselen bir değer olduğunu aktaran Söğüt,"İlimiz, 900 bin ton hububat, 850 bin ton şeker pancarı, 50 bin ton patates ve 30 bin ton ayçiçeği üretimi yapan 26 bin çiftçimiz ile 128 bin büyükbaş ve 808 bin küçükbaş hayvan sayısıyla şehrimiz, ülkemiz hayvancılığının yükselen değeri olmuştur. 32 bin hayvancılık işletmemiz, ilimiz hayvancılığının dinamiğini oluşturmaktadır. İlimiz, 13 yıllık dönemde 562 milyon TL olan üretim değerini, 4 kat arttırarak 2 milyar liranın üstüne çıkartmış ve kendisine 1 milyar 134 milyon liralık hibe destek hakkını vermiştir" şeklinde konuştu.

Ardından konuşan Vali Yardımcısı Bekir Şahin Tütüncü ise, "Eskişehir çok önemli bir tarım şehri. Eskişehir'deki şeker fabrikası, Türkiye'de ilk yapılan fabrikalardan biridir. Araştırma enstitülerinin ilkleri burada kurulmuştur. Atatürk'ten bu yana Eskişehir tarım ve çiftçisine önem verilerek bu günlere gelinmiştir" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından sahnede yerini alan protokol üyeleri, kurdele keserek açılış törenini gerçekleştirdi ve hep birlikte fuar alanı gezildi.

Türk Kızılayı tarafından ise fuar girişinde vatandaşlara süt ve lokum ikram edildi.

Eskişehir Tarım Fuarı Açıldı

Eskişehir Tarım Fuarı Açıldı

Eskişehir Tarım Fuarı Açıldı

Eskişehir Tarım Fuarı Açıldı

Eskişehir Tarım Fuarı Açıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim