• BIST 9079.97
  • Altın 2322.611
  • Dolar 32.345
  • Euro 34.8965
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

"Eskişehir Sinerji Platformu’’ kültürel çalışmaları

"Eskişehir Sinerji Platformu’’ kültürel çalışmaları
"Eskişehir Sinerji Platformu" kültürel çalışmaları aylık etkinlik toplantıları değişik mekanlarda devam ediyor ve beğeni topluyor.

"Eskişehir Sinerji Platformu" kültürel çalışmaları aylık etkinlik toplantıları değişik mekanlarda devam ediyor ve beğeni topluyor.

Eskişehirli iş adamı ve yönetim danışmanı Soner Çam "Eskişehir Sinerji Platformu" kültürel çalışmaları aylık toplantıları ile ilgili yaptığı açıklamada, "Artı güç, görevdaşlık ve bir işi yapmak ve sonuçlandırmak için varılan ortak istek; anlamlarını içeren sinerji, bir grup dostlarla bir araya gelerek ayda bir defa bilgilenmek amacıyla, her ay değişik mekanlarda kültürel toplantılar düzenliyoruz. Toplantılarda; dostluklarımızı pekiştirmek ve kaynaşmak için, bilgi çağında, kültürel bir konu üzerinde beyin fırtınası oluşturmaktayız. Baş döndürücü bir hızla yayılan bilgiden azami derecede yararlanarak; hem kişisel, hem de sosyal yönden gelişmek, Eskişehir Sinerji Platformu'nun tek hedefidir" ifadelerini kullandı.

Bu ayki bilgilendirme toplantısında; Eskişehirli yazar Ahmet Urfalı tarafından "Kaostan Kosmasa" konulu sunum gerçekleştirildi. Urfalı, "Kaos düzensizlik, kosmos ise düzenlilik anlamındadır. Tarih boyunca bu iki kavramı; devletlerinin temel gayesi yapan milletler, sürekli çekişme içinde olmuşlardır. Kaos; günümüzde küresel güçlerin, yeni dünya düzeni adı altında ortaya koydukları bir sömürü aracıdır. Kosmos ise; Nizam-ı Alem ve Kızılelma ülküleriyle atalarımızın dünya Türk barışını sağlamak için verdikleri mücadeledir" dedi.

Bilgilendirme etkinlik toplantısında, Emirdağ Kent Konseyi Başkanı Ahmet Yiğiter, "Gençliğe Milli Kültürün Aktarılması" konusunda yaptıkları kültürel etkinliklerden söz etti. Türk tarihinde önemli yeri olan Eskişehir'de ve değişik şehirlerde; tarihi ve kültürel mekanlara, gençleri götürerek bilgi verdiklerini belirten Yiğiter, bu tür etkinliklerin peryodik olarak, 2018 yılı boyunca da devam edeceğini dile getirdi.

Toplantı sonunda; Eskişehirli yazar Ahmet Urfalı ve Eskişehir Tuhafiyeciler Odası Başkanı Sefa Şen'e; Eskişehir kültür ve sanatına sürekli katkıda bulundukları için Eskişehir Sinerji Platformu hizmet plaketleri taktim edildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim