• BIST 8718.11
  • Altın 2243.58
  • Dolar 32.3311
  • Euro 35.1468
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği’nden Cumhuriyet Bayramı programı

Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği’nden Cumhuriyet Bayramı programı
Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği ve İNDEX işbirliğiyle Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 99. yılı anısına; Eskişehir Anadolu Üniversitesi...

Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği ve İNDEX işbirliğiyle Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 99. yılı anısına; Eskişehir Anadolu Üniversitesi (AÜ) Sinema Salonu'nda, "Cumhuriyet Bayramı Programı" düzenlendi.

Etkinliğe çok sayıda davetli katıldı. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Sinema Anadolu'da düzenlenen "Cumhuriyet Bayramı Programı" Türk Dünyası Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu, Türkiye Cumhuriyeti İstiklal Marşı ve Azerbaycan Devlet Himni okunmasıyla başladı. Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği Başkan Yardımcısı Sirac Yaguboğlu, günün anlam ve önemini anlatan konuşmasında "Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti 1918 yılında kurulmuştur. 71 yıllık işgal sonrası, 1991 yılında Sovyetler'in dağılmasıyla kurulan Azerbaycan Cumhuriyeti Bağımsızlık bildirgesinde de belirtildiği üzere, 1918 yılında kurulan cumhuriyetin mirasıdır ve devamıdır. Resulzade'nin "Bir kere yükselen bayrak bir daha inmez" sloganına gençlerimiz sahip çıkmalı ve Dağlık Karabağ'ın her bölgesinde üç renkli şanlı bayrağımızı tekrar göndere çekmeliler. Bizler, bize bırakılan bu mirasa iyi sahip çıkmalı ve var gücümüzle çalışmalıyız" dedi.

Konuşma sonrası Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti'nin tarihiyle ilgili video gösterimi yapıldı. Gençlere çok iş düştüğünü vurgulayan Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği Başkanı Uzm. Ecz. Cavid Aydın, "Üç renkli Azerbaycan Bayrağının dalgalandırmak için milyonlarca insan hayatlarını feda etti ve bu bayrağı bizlere kadar ulaştırdı. Gençlerimiz bu bayrağı yaşatmak için sizler yaşayın, ancak Azerbaycan ve üç renkli şanlı bayrağımız için yaşayın. Yaşayın ki, bu şanlı bayrak her zaman yaşasın ve yükseklerde dalgalansın" şeklinde konuştu.

Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği tarafından Azerbaycanlı Üniversite öğrencilerinin kişisel gelişimi için 2016-2017 Eğitim Öğretim yılında düzenlenen "BUTA - Sertifika Eğitim Programlarına" katkı sağlayan hocalara, Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Necibe Hanım Nesibova adına plaketler takdim edildi. Eskişehir İl Dernekler Müdürü Nihat Bahar, "BUTA - Sertifika Eğitim Programına" katılan öğrencilerin sertifikalarını takdim etti. Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği Gençlik Kolları Başkanı Cavid Amirov yaptığı konuşmasında tüm katılımcıları Azerbaycan Cumhuriyeti'nin 99. Yılı nedeniyle tebrik etti ve Azerbaycan için gençlerin yaptığı özverili çalışmalardan bahsetti. Konuşmasının sonunda, 2016-2017 yılında Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği çatısı altında yapılan faaliyetlerde aktif olan gençlere teşekkür belgelerini takdim etti.

Cumhuriyet Bayramı Programı daha sonra, Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği müzik grubu ve Güney Azerbaycanlı sanatçı Sonay Ruhinin ifasında, Azerbaycan Müzikleriyle ve Azerbaycan Cumhuriyetini anlatan şiirlerle devam etti. Osmangazi Üniversitesi Öğrencisi Kenan Allahverdiyev'in yazdığı ve seslendirdiği şiir, geceye katılanların beğenisini kazandı. Programın sonunda, tüm Azerbaycanlı öğrenciler ve geceye katılanlar "Yaşa Benim Halkım" ve "Anayurt Marşı" eşliğinde, Türk dünyası bayraklarıyla, sahneye çıktılar ve Cumhuriyetin 99. yılını doyasıya kutladılar.

Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği’nden Cumhuriyet Bayramı programı

Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği’nden Cumhuriyet Bayramı programı

Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği’nden Cumhuriyet Bayramı programı

Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği’nden Cumhuriyet Bayramı programı

Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği’nden Cumhuriyet Bayramı programı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim