• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 23 °C

Eskipazar Bölgenin Mihenk Taşı Olma Yolunda

Eskipazar Bölgenin Mihenk Taşı Olma Yolunda
Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) İzleme Değerlendirme ve Raporlama Birimi Uzmanı Şahin Baş ve Karabük Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Alper Erenler,...

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) İzleme Değerlendirme ve Raporlama Birimi Uzmanı Şahin Baş ve Karabük Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Alper Erenler, Eskipazar Belediye Başkanı Dursun Baş'ı makamında ziyaret ederek Eskipazar'a Güneydoğu Anadolu Projesi gibi bir proje tasarladıklarını belirttiler.

BAKKA İzleme Değerlendirme ve Raporlama Birimi Uzmanı Şahin Baş ve Karabük Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Alper Erenler, BAKKA bünyesinde bölgede Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) benzeri bir oluşum ve yatırım düşüncesinde olduklarını belirterek yeni oluşturulacak bu proje veya birlik için bölgedeki potansiyeller üzerinde karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak ve bunları raporlamak üzere Eskipazar Belediye Başkanı Dursun Baş'ı ziyaret ettiklerini ifade ettiler.

Eskipazar Belediye Başkanı Dursun Baş ise, Eskipazar'da sadece Eskipazar'ı değil bölgeyi ayağa kaldıracak, hareketlendirecek bir Jeotermal kaynağın bulunduğunu belirterek, "Bu kaynak aynı zamanda Pamukkale gibi suyun geçtiği yeri beyazlatmaktadır. Yani Türkiye 2. Pamukkaleyi Akkaya beyaz travertenlerini 2. beyaz cennetini kazanacaktır. Bu jeotermal kaynağın desteklenmesi yatırıma dönüştürülmesi gerekiyor. Hayata geçirilebilmesi için ekonomik çalışmasının yapılması gerekiyor" dedi.

Eskipazar Belediye Başkanı Baş, bölgede oluşturulması düşünülen bu yeni proje veya birliğin ana mihenk taşının Eskipazar ve Akkaya Termal Sağlık şehrinin olması gerektiğini vurguladı. Bölgede kalkınma potansiyeline sahip Akkaya Termal ve Travertenlerinin Eskipazar'da bulunduğuna dikkat çeken Başkan Baş, bu projeyle birlikte Karabük ve bölgenin ana mihenk taşı Eskipazar olsun teklifinde bulunurken Eskipazar Belediye Başkanı Dursun Baş'tan gerekli bilgileri alan BAKKA İzleme Değerlendirme ve Raporlama Birimi Uzmanı Şahin Baş ve Karabük Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Alper Erenler, sahada bir bir incelemeler yaptıktan sonra Akkaya Termal Sağlık şehri projesinin bölgede büyük bir potansiyele sahip olduğu izlenimine vardıklarını ve konuyu bir rapor halinde hazırlayarak üst kurula sunacaklarını belirttiler.

Eskipazar Bölgenin Mihenk Taşı Olma Yolunda

Eskipazar Bölgenin Mihenk Taşı Olma Yolunda

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim