• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

Eşkinat: “Bu Belediye Soru İşareti Olmayan Bir Belediyedir”

Eşkinat: “Bu Belediye Soru İşareti Olmayan Bir Belediyedir”
Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Denetim Kurulu tarafından 21 müdürlüğün tüm evraklarının incelendiği ve raporlaştırıldığı 2015...

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Denetim Kurulu tarafından 21 müdürlüğün tüm evraklarının incelendiği ve raporlaştırıldığı 2015 Mali Yılı Denetim Raporu hakkında açıklamalarda bulunarak, "Bu belediye soru işareti olmayan bir belediyedir. Tıpkı meclisi gibi bu belediyenin başkanı da, başkan yardımcıları da, ekibi de burayı bir şeffaflık içerisinde idare etmeye çalışmaktadır" dedi.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Süleymanpaşa Belediye Meclisi'nde görüşülen 2015 mali yılı incelemeleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Süleymanpaşa Belediyesi Denetim Kurulu'na seçilen Adalet ve Kalkınma Partisi Meclis Üyeleri Şükriye Gündüzler ve İrfan Demir, Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyeleri Deniz Taner, Edibe Akçakaya ve Veysel Kaplan'ın yaptığı inceleme sonrası oluşturdukları rapor meclise sunulurken raporda "Eksiklik ve öneri" olarak belirlenen maddeler hakkında Başkan Eşkinat açıklama yaptı.

"YANDAŞLIĞIN NASIL YAPILACAĞININ GÜZEL BİR ÖRNEĞİNİ VERDİ"

Soru işaretlerini gidermek adına açıklama yapma gereğini duyduğunu dile getiren Eşkinat; "Arkadaşlardan aldığım bilgiye göre birkaç noktada bilgi yetersizliği sebebiyle bir takım şüpheler oluştuğu izlenimini aldım. Bunlardan bir tanesi bebek paketleriyle ilgili. Bebek paketlerini bir perakendeci yerine toptancıdan alınmasının uygun olacağını söylemiş arkadaşlarımız. Türkiye'de kooperatifçilik hareketinde ecza kooperatifleri güçlü ve önder kuruluşlardır. Prestijli kuruluşlardır. Bu arkadaşlarımız belediyemize katkı vermek amacıyla ilgili yöneticilerle görüşme yapmış olup yüzde 68'e varan indirimler almışlardır. Bursa Ecza Koop'tan bizim alışveriş yapmamız konusunda herhangi bir yasal engel yoktur. Ama kooperatif açısından ortak dışında satış uygun olmadığından bir ortağı üzerinden bu aktarım sağlanmıştır. Ben şimdi gruplara perakendeci tabir edilen benim bir meslektaşımın kooperatiften aldığı faturayı ve belediyemize kestiği bir faturayı takdim ediyorum. Kooperatiften gelen toptan bedel 58 bin 881lira 992kuruş. Arkadaşımızın belediyemize fatura ettiği rakam 58 bin 882 lira. 441 lira da kendisi cebinden pul parası ödemek suretiyle yandaşlığın nasıl yapılacağının güzel bir örneğini vermiştir. Ben buradan meslektaşım Ufuk Ersöz'e de teşekkürlerimi sunuyorum. Komisyonunda bu konuda bilgilenmesi ihtiyacımı gördüğüm için bu belgeleri gruplara verdim" dedi.

"İHALE ZABITA ALIMIDIR VE BU YÜZDEN ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ OLARAK GÖSTERİLMİŞTİR"

Bir diğer soru işareti olan personel alımında adresin Süleymanpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü gösterilmesi konusuna değinen Başkan Eşkinat, "Personel alımında bir firmanın iş yeri olarak Süleymanpaşa Belediyesi Zabıtasını adres olarak gösterdiği yönünde bir madde var. Dikkatli bakıldığında ihale bittikten sonra yapılan ihalenin çalışanlarının iş yeri sorulmaktadır. İhale Zabıta alımıdır ve bu yüzden Zabıta Müdürlüğü iş yeri olarak gösterilmiştir" diye konuştu.

"ESKALASYON BEDELİ MUHAMMEN BEDELİ ARTTIRMIŞTIR"

Bir ihalenin muhammen bedelin üzerine çıkması konusunu da aydınlatan Eşkinat, "Belirlenen muhammen bedelin üzerinde bir ihale gerçekleşmiştir. Ondaki konu da şudur. İhale hazırlığı 2014 yılı sonunda yapılmıştır. Ancak ihalenin yapım tarihi 2015 olduğundan eskalasyon bedelinin içinde kaldığı için bu bedel çıtanın altında olduğundan ihale verilmiştir" ifadelerini kullandı.

"BU BELEDİYE SORU İŞARETİ OLMAYAN BİR BELEDİYEDİR"

Raporla ilgili son olarak bazı ifadelerin yanlış kullanıldığın altını çizen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "Özellikle denetleme raporu gibi, kritik konularda bizim kesin, net, somuta dayalı veriler koymamız lazım. Eğer bu verileri koyabiliyorsak da bunu savcılığa suç duyurusu olarak aktarmamız lazım. "Şunlara dikkat edilmelidir" denildiğinde ihalelere dikkat edilmediği anlamı da çıkarılabilir. Bu belediye soru işareti olmayan bir belediyedir. Tıpkı meclisi gibi bu belediyenin başkanı da bu belediyelerin başkan yardımcıları da ekibi de burayı bir şeffaflık içerisinde idare etmeye çalışmaktadır. Belki bu rapor kimseyi rahatsız etmeyebilir ama bu kadar hassasiyet içinde ve Türkiye'de sadece Süleymanpaşa Belediyesi'nde çoğunluğu olduğu halde belediyenin muhalefete denetim başkanlığını verdiği bir noktada üsluba da bundan sonra gelecek denetim komisyonundaki arkadaşlarımın dikkat etmesini istiyorum" şeklinde konuştu.

Eşkinat: “Bu Belediye Soru İşareti Olmayan Bir Belediyedir”

Eşkinat: “Bu Belediye Soru İşareti Olmayan Bir Belediyedir”

Eşkinat: “Bu Belediye Soru İşareti Olmayan Bir Belediyedir”

Eşkinat: “Bu Belediye Soru İşareti Olmayan Bir Belediyedir”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim