• BIST 9467.22
  • Altın 2493.938
  • Dolar 32.5949
  • Euro 34.7884
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

Eskil’de MYO Bu Yıl Eğitime Başlıyor

Eskil’de MYO Bu Yıl Eğitime Başlıyor
Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK), Aksaray'ın Eskil İlçe Meslek Yüksekokulu'nun öğrenci alımına yönelik talebini onayladı.

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK), Aksaray'ın Eskil İlçe Meslek Yüksekokulu'nun öğrenci alımına yönelik talebini onayladı. Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörlüğü Eskil'de bu yıl eğitim-öğretimin başlayacağını söyledi.

Aksaray'ın Eskil ilçesinde düzenlenen basın toplantısında, konunun detaylarına ilişkin bilgiler veren ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, 4 akademisyenle eğitime başlanacağını söyledi. Eskil'e ciddi bir yatırım yapıldığını ve bu yatırımın süreceğini kaydeden Şahin, potansiyelin geliştirilmesine dair çalışmaların da hızlanacağını belirtti. Eskil MYO için YÖK'ten onay almayı da kolaylaştırmak adına 25 öğrenci talep ettiklerini, YÖK'ün ise talebi 40 öğrenci şeklinde onayladığını belirten Şahin, bunun da mutluluk verici bir gelişme olduğunu kaydetti.

MYO KISA SÜREDE ESKİL İLÇESİNİN UFKUNU AÇACAK

Eskil'in bu işi çok önemsediğini ve yapılan uğraşların ardından ortaya güzel bir netice çıktığını söyleyen Belediye Başkanı Niyazi Alçay ise, "Sayın Rektörümüz bizleri son derece verimli şekilde yönlendirdi ve bu işe dair şevkimizi arttırdı. Kendisine özellikle teşekkür ediyorum" dedi. 25 civarında öğrenci alınmasının beklendiğini ancak YÖK'ün 40 öğrenci vererek Eskil'i ikinci kez mutlu ettiğini ifade eden Başkan Alçay, "Eskil, MYO'nu her şeyiyle hak etti. Okul, Eskil'in ufkunu açacaktır. Üniversitelerin şehirleri nasıl değiştirdiğini hepimiz biliyoruz. İnşallah 3-4 yıl içinde bu değişim ciddi şekilde hissedilecek. Eskil'e gelen her öğrenci, Eskil'de okumaktan keyif alacak. Biz Eskil'e gelecek her öğrenciye, başarı ve devam şartıyla burs vereceğiz. Barınma konusunda hiçbir öğrencimiz hiçbir sorun yaşamayacak. Öğrencilerimiz "İyi ki Eskil'e gelmişim" diyecekler. Sosyal ihtiyaçların karşılanabileceği mekanlarımız var ve yenilerini de hazırlıyoruz. İlçemizde, kültür merkezi formunda bir park yapılması için ihale hazırlığındayız" dedi. Alçay, sözlerinin sonunda MYO'nun ilçeye kazandırılmasında emeği olan herkese teşekkür etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim