• BIST 9079.97
  • Altın 2322.672
  • Dolar 32.3501
  • Euro 34.8436
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Eskikaracakaya’ya Yeni Köprü

Eskikaracakaya’ya Yeni Köprü
İnegöl Belediyesi'nden bir proje de Eskikaracakaya mahallesine yapılıyor.

İnegöl Belediyesi'nden bir proje de Eskikaracakaya mahallesine yapılıyor.

Bugüne kadar İnegöl'ün kırsal mahallelerinde yaptığı tretuvar çalışmaları, mahalle meydanları, okul ve cami bakım ve onarımları, köy konakları gibi hizmetlerle kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşlarının hayatını kolaylaştıran İnegöl Belediyesi, Eskikaracakaya Mahallesi'nde yayalar için yaptığı köprüyle mahalle halkının yaşadığı yol sorununa çözüm üretti. Çalışmaları yerinde inceleyen kırsal mahallelerden sorumlu Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, "İnegöl Belediyesi olarak kırsal mahallelerimizle ilgili fizibilite çalışmalarımızı yerel seçimler öncesinde hazırlamıştık. Kırsal mahallelerimizin belediyemize bağlanmasının ardından da çalışmalarımız hızla başladı. Çalışmalarımızı aciliyet ve önemine göre kısa ve uzun vadede yapılacak projeler olarak planladık. 30 Mart 2014 itibariyle kırsal mahallelerimiz için düşündüğümüz projelerimizi planlı bir şekilde yapmaya devam ediyoruz. Eskikaracakaya Mahallemizde de yayalar için köprü ihtiyacı vardı. Ekiplerimizin yoğun mesaisiyle kısa sürede tamamlayacağımız köprümüz yakın zamanda kullanıma sunulacaktır" dedi.

Yiğit, "Eskikaracakaya Mahallemiz bilindiği üzere Bursa-Ankara karayolunun hemen yanında bir mahalle. Mahallemizde araçlar için köprü mevcut fakat bu köprü yayalar için tehlikeli. Özellikle öğrencilerimizin okula gitmek için bu yolu kullandığını göz önünde tutarsak, yeni köprünün en kısa zamanda tamamlanıp, halkımızın kullanımına sunulması gerekiyor" diye konuştu.

Köprü hakkında bilgi de veren Yiğit, "Köprümüz 180 santimetre genişliğinde ve 14 buçuk metre uzunluğunda olacaktır. Köprünün belediyemize maliyeti 50 bin TL'dir. Hizmete girecek köprümüzün şimdiden mahalle sakinlerimize hayırlı olmasını temenni ederim" şeklinde konuştu.

Eskikaracakaya’ya Yeni Köprü

Eskikaracakaya’ya Yeni Köprü

Eskikaracakaya’ya Yeni Köprü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim