• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Eski Milli Güreşçi İstifasından 6 Yıl Sonra Konuştu

Eski Milli Güreşçi İstifasından 6 Yıl Sonra Konuştu
Eski milli güreşçi Mahmut Demir, 2010 yılında Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi, Amasya Şeker Fabrikası ve diğer yan kuruluşlardaki yaklaşık 15 yıldır...

Eski milli güreşçi Mahmut Demir, 2010 yılında Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi, Amasya Şeker Fabrikası ve diğer yan kuruluşlardaki yaklaşık 15 yıldır sürdürdüğü yönetim kurulu başkanlığı görevlerinden istifa etmek mecburiyetinde bırakıldığını, süreçte cumhurbaşkanı, başbakan, genelkurmay başkanı, bakanlar ve sivil toplum örgütü liderlerine kurulan kumpasların kendisine de kurulduğunu öne sürdü.

Eski Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Mahmut Demir, düzenlediği basın toplantısında, "2010 yılının sonlarında içinde bulunduğumuz şartları gereği Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi ve Amasya Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu başkanlığından ve diğer yan kuruluşlardaki görevlerimden istifa etmek mecburiyetinde bırakıldım. Devletin cumhurbaşkanına, başbakanına, genelkurmay başkanına, bakanlarına, sivil toplum örgütü liderlerine kurulan akıl almaz kumpaslar, sahte bilgi ve belgelerle haysiyet cellatlığından başta Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi başkanı olmak üzere bizlerde bu kumpaslardan nasibimizi aldık" dedi.

Mahmut Demir, "Kısa süre içerisinde bu haysiyet cellatlarının foyası ortaya çıktı. Böylece devletimiz ve kurumları rahat bir nefes aldı. Ama geldiğimiz noktada bizlere bu kumpası kuran haysiyet cellatları ile mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir. Hak ve hukukumuzu alana kadar peşlerini ve yakalarını bırakmayacağım" diye konuştu.

Fabrikanın, çiftinin ve Amasya ekonomisinin zarar görmemesi için istifa ettiğini, ilerleyen süreçte fabrikanın hisselerini üzerine geçirmek ve trilyonluk banka hesaplarına sahip olmak gibi çeşitli iddialarla suçlandığını söyleyen Demir, "Fabrikanın hisselerini üstüme alıp bir gün sonra sattığımdan tutun, bugüne kadar hiç gitmediğim illerde üzerime tapu kayıtlarından tutun, hiç olmayan hesapların banka hesaplarında varmış gibi tutun biz bunları açıklamak zorunda kaldık. Eğer ki ben inadına görevde kalma hırsıyla devam etmiş olsaydım, rüzgarın önünden çekilmemiş olsaydım Kayseri Şeker Fabrikası'nın pancar ekicilerinin başkanı olan Sayın Vedat Ali Özışık Bey 385 yılla yargılandı. Katrilyonları götürmüş olarak yargılandı. Geçtiğimiz Haziran ayında "hiçbir suç unsuruna rastlanmamıştır" diye de beraat kararı verildi. Böyle bir namussuzluk olamaz. Bu insanların namusu, şerefi, haysiyetleri var. Çoluk çocuğunun onuru var" dedi.

Demir, "Hiçbir şey gizli kalmaz. "Gerçekler zamanla anlaşılır" yazılıyordu. Gerçekler zamanla anlaşılacak. Ama ben hakkımı helal etmiyorum. Ben rüzgarın önünden çekildim. Operasyonda yarım kalmış oldu. Daha sonraki yapılacak işler birilerine fazla bir puan kazandırmamış oldu" ifadelerini kullandı.

Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi'nin yapılacak mali genel kurulu öncesi kendisiyle ilgili sözler dolaştığına değinen Demir, "Ortada bir seçim yok. Seçimin olmadığı yerde ben veya başka bir arkadaşım nasıl aday olacak anlamış değilim. Bununla beraber görevde olan arkadaşlarım 15 yıl birlikte hizmet verdiğim kadim dostlarımdır. Bildiğim kadarıyla belli bir uyum içinde memleketimizin kurumunu idare ediyorlar" değerlendirmesinde bulundu.

Eski Milli Güreşçi İstifasından 6 Yıl Sonra Konuştu

Eski Milli Güreşçi İstifasından 6 Yıl Sonra Konuştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim