• BIST 8986.16
  • Altın 2297.275
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0665
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Eski milli futbolcu Rahim Zafer takım satın aldı

Eski milli futbolcu Rahim Zafer takım satın aldı
Beşiktaş'ın eski liberosu milli futbolcu Rahim Zafer, ABD'nin Teksas eyaletinde futbol takımı satın aldı.

Ailesiyle geçen yıl eylül ayında Teksas eyaletinin Dallas kentine yerleşen Rahim Zafer, ABD Ulusal Premier Lig'de (NPSL) mücadele eden Dallas City kulübünü satın aldı.

Zafer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgesel ligde mücadele eden takımın hem yöneticiliğini hem de teknik direktörlüğünü yapacağını belirterek, NPSL maçlarının mayıs ayında başlayacağını söyledi.

Rahim Zafer, 'Değişik bir maceraya girdik Amerika'da. Burada hem futbol akademisini kuracağız, hem oyuncu yetiştireceğiz. Şu an Türk futbolcumuz yok ancak hedeflerimiz arasında Beşiktaş ile oyuncu alışverişi konusunda ortaklık yapmak da var. Paraguay'dan National takımıyla işbirliği yapıyoruz. Oradan da futbolcular alacağız. Bu ay hazırlıklarımız başlıyor. Takımımızı kurup, Amerika'da başarılı olmaya çalışacağız' diye konuştu.

"ABD'de futbola ilgi büyük"

ABD'de futbola ilginin, her geçen gün arttığını da belirten Rahim Zafer, özellikle ailelerin, çocuklarını futbola teşvik ettiğini söyledi. Zafer, 'Dışarıdan, Amerika'da futbola ilgi yokmuş gibi düşünülebilir ancak durum bundan çok farklı. Amerika'da futbola olan ilgi her geçen gün artıyor ve büyük yatırımlar yapılıyor. Aileler çocuklarının spor yapmasını önemsiyor. Burada kız-erkek 5-6 yaşında çocuklar futbolla tanışıyor. Bu da işimizi kolaylaştırıyor' diye konuştu.

Beşiktaş

Beşiktaş'ın bu yılki performansını da değerlendiren Rahim Zafer, son olarak Trabzonspor ile Beşiktaş arasında oynanan karşılaşmayı izlediğini ve "takımın ikinci yarıya hazır olmadığını" iddia etti. Takımın bazı eksiklerini olduğunu öne süren Zafer, 'Trabzon maçında özellikle defans bloğundaki değişiklikler maçın ilk yarısında takımı zor durumda bıraktı. İkinci yarı çok fazla pozisyon bulmamasına rağmen kornerden gol bulduk.

Beşiktaş bu haliyle lige hazır değil bence. Franco'ya belki maçın başında görev verilseydi, oyun anlayışı daha farklı olabilirdi' değerlendirmesinde bulundu. Beşiktaş'ın lige iyi başladığını, ancak Galatasaray ve Kasımpaşa maçlarında yaşanan olayların ve alınan cezaların ardından takımdaki genel moralin bozulduğunu da anlatan Zafer, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Takımın genel morali bozulduğu için bir düşüş yaşandı. Oyuncular çok fazla sakatlık yaşadı. Bence Atiba orta sahada oynamalı. Orta sahayı çok aktif hale getirebilir. Hem defans yönünden hem hücum yönünden takımı toparlayan bir futbolcu. Bakıyorum şu an sağ bek ve sol bek, nerede eksik varsa orada Atiba oynuyor. Beşiktaş sezon başındaki kurgusundan uzaklaştı, bu da oyuna yansıyor. Bizim zamanımızdaki takım ruhu gerçekten iyiydi. Tabii şimdi de mutlaka bir takım ruhu vardır. Kulübün içinde bulunduğu sıkıntılara rağmen ellerinden gelen bütün mücadeleyi gösteriyorlar. Fedakarlık gösterip, formanın hakkını vermeye çalışıyorlar. İsimler her zaman gelip geçicidir. Biz formayı seviyoruz. Sahaya çıkan her oyuncunun o formanın ağırlığını taşıması gerekiyor."

"Her Beşiktaşlı futbolcu, bir gün takımın başında olmak ister"

Teknik direktörlük kariyerini bir gün Beşiktaş'ta sürdürmeyi isteyip istememesiyle ilgili de Rahim Zafer, 'İlk önce buradaki işlerimizi başaralım, neden olmasın? Benim gibi Beşiktaş'da oynamış bütün futbolcular bunu çok ister. Bir gün neden olmasın? İstersek olur. Nasipse o günleri görürüz' şeklinde konuştu.

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim