• BIST 9667.23
  • Altın 2495.261
  • Dolar 32.5846
  • Euro 34.8318
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Eski İl Başkanı Yılmaz Zengin:

Eski İl Başkanı Yılmaz Zengin:
Kırşehir'de 9 yıl CHP İl Başkanlığı görevin yürüten ve 7 Haziran Genel Seçimlerinde Milletvekili adayı olan Yılmaz Zengin partisinden yeniden İl Başkanı...

Kırşehir'de 9 yıl CHP İl Başkanlığı görevin yürüten ve 7 Haziran Genel Seçimlerinde Milletvekili adayı olan Yılmaz Zengin partisinden yeniden İl Başkanı adayı olduğunu açıkladı.

CHP'de yönetici olmanın büyük bir öneme sahip olduğunu anlatan eski İl Başkanı Zengin, "Her zaman yaşamakta olduğum süreç içerisinde demokrasiden yana tavır alarak, sorunların çözümü noktasında girişimlerde bulundum. CHP demek Türkiye'nin geleceği demektir." dedi.

Kırşehir'de 7 Haziran Genel Seçimlerinde halkın tercihini kullandığını anlatan Zengin, "İktidar olmak kadar, ana muhalefet olmakta çok önemlidir. Kırşehir halkı tercihini AK Parti'den yana kullanmıştır. 2002-2007 yıllarında AK Parti olumlu politikalar gerçekleştirmiş, CHP'de yapılan politikalar karşısında dik duruş sergilemiştir CHP yapılan olumsuzlukların değil yapılan yanlışların peşinde olmuştur." diye konuştu.

2007 Yılından sonra parlamentonun aritmetiğinin değiştiğini ifade eden Zengin, "AK Parti Türkiye'yi yönetmeye muktedir sergilememiştir. 2007 yılından sonra parlamentonun aritmetiği değişmiştir. Sorunların çözümleri noktasında çalışmalar sergileyeceğiz. AK Parti'nin yapmış olduğu olumlu davranışlarına evet diyecek olumsuzlukların ise daima karşısında olacağız." İfadelerini kullandı.

Kırşehir'de yaşanan 8 Eylül olaylarını ise büyük bir talihsizlik olarak nitelendiren Zengin şöyle konuştu: "Kültür şehrinde istenmeyen olaylar olmuştur. Yaşanan tablo bizleri çok fazla üzmüştür. Şehitlerin hayatını kaybetmeleri kadar Kırşehir'de yaşanan olaylarında sorumlusu iktidar partisidir. Yaşanan olaylar Avrupa ülkelerinde olsa genel başkanlar hemen istifa ederlerdi. Yaşanan olaylardaki beyaz gömlekliler beyaz torosların devamıdır. Sorunların çözüm mekanizması ise CHP'dir. Hukuk yaşanan süreçte ayaklar altına alınmış hukuk mekanizması ise sadece saray için işler hale getirilmiştir. Ortak değerler ile asla siyaset yapılmamalı siyasi mekanizma, camilere ve kışlalara girmemelidir. Ecdadımızın bizlere verdiği emanete ise son nefesimize kadar sahip olacağız."

Pazar günü gerçekleşmesi beklenen İl Başkanlığı kongresi için Yılmaz Zengin dışında CHP'ye adaylık müracaatının yapılmadığı öğrenildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim