• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Eski Gümrük Bakanı Canikli’nin Kardeşinin 194 Bin Lirasını Çalanlar Yakalandı

Eski Gümrük Bakanı Canikli’nin Kardeşinin 194 Bin Lirasını Çalanlar Yakalandı
Eski Gümrük Bakanı ve AK Parti Grup Başkan Vekili Nurettin Canikli'nin Samsun'da müteahhit olan kardeşi Fahrettin Canikli'nin 3 gün önce otomobilinin camını...

Eski Gümrük Bakanı ve AK Parti Grup Başkan Vekili Nurettin Canikli'nin Samsun'da müteahhit olan kardeşi Fahrettin Canikli'nin 3 gün önce otomobilinin camını kırarak 194 bin 700 lira parayı çalan hırsızlar, Samsun polisinin başarılı operasyonuyla yakalandı.

Olay, Samsun'un Atakum ilçesinde bulunan Kredi Yurtlar Kurumu İlkadım Kız Yurdu arka bahçesindeki otoparkta 3 gün önce meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Nurettin Canikli'nin Samsun'da müteahhit olan kardeşi Fahrettin Canikli bir daire satışını tapuda yapıp 194 bin 700 lira parayı poşet içinde otomobilin arka koltuğunun üzerine bırakıp Tapu Müdürlüğü'nden İlkadım Kız Öğrenci Yurdu'na geldi. Kız yurdunun vekaleten yemek işlerini yaptığı öğrenilen Fahrettin Canikli, otomobilini kız yurdunun arka bahçesine park etti. Bu sırada siyah bir otomobil ile Fahrettin Canikli'yi takip eden hırsızlar, peşinden kız yurdunun bahçesine girip 5 dakika içinde park halindeki otomobilin arka sağ kapı camını kırıp içeriden poşet içinde bulunan 194 bin 700 lira parayı çalarak kaçtı. Cam kırılma sesi üzerine koşan yurt çalışanları olayı polise haber verdi.

Olay yerine gelen Fahrettin Canikli, polise bilgi verdi. Samsun polisi olay yerinden kaçan ve bir başka aracın plakasının takılı olduğu tespit edilen otomobili bulmak için alarma geçti. Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu'nda görevli 2'si komiserden oluşan 14 kişilik özel ekip kuruldu. 120 güvenlik ve MOBESE kameralarını inceleyerek Samsun, Ankara ve Ordu'da operasyon başlattı. Aracın camını kırarak parayı çalan Yücel B.(33) Ankara polisinin de desteğiyle Ankara Altındağ Karapürçek Mahallesi'nde, hırsızlık olayında kendisine yardım eden Yaşar Y.(38) Ordu'nun Fatsa ilçesinde, Ahmet Y.(46) ise Samsun'un İlkadım ilçesinde yakalanarak gözaltına alındı.

Gözaltına alınan hırsızların 08 Ocak 2016 tarihinde Atakum ilçesi Mimarsinan Mahallesi'nde bankadan takip ettiği Şefik Açıkgöz'e ait 55 DJ 333 plakalı otomobilden 225 bin lira ve 29 Şubat 2016 tarihinde Tekkeköy ilçesinin Şabanoğlu Mahallesi'nde bankadan takip ettikleri Mustafa Avcı'nın 34 HM 0453 plakalı otomobilinden 500 bin liralık çek ve senet ile 12 bin lira nakit para çalınması olayına karıştıkları ortaya çıktı.

Gözaltına alınan şahıslardan Yücel B.'den Fahrettin Canikli'nin otomobilinden çalınan 194 bin 700 liradan 85 bin lirası ele geçti ve Canikli'ye teslim edildi. 3 ayrı araçtan paraları çalan Yücel B.'nin aynı zamanda 27 suç kaydının bulunduğu, 11 ayrı suçtan da Çorum, Kırıkkale, Ankara, Yozgat, Gaziantep ve Hatay polisi tarafından arandığı ve cezaevi firarisi olduğu tespit edildi.

Hırsızların olay esnasında kaçmak için lüks otomobiller kullandıkları, bu otomobillere de internetten satışa sunulan aynı model ve renk otomobillerin plakalarını reklam şirketlerine bastırıp sahte eş plaka kullanarak polisten kurtarmaya çalıştıkları ortaya çıktı. Polisteki sorgusu tamamlanan 3 zanlı, bugün Samsun Adliyesi'ne sevk edildi.

Polis vatandaşları uyararak tapu ve bankalarda yüklü para işlemi yapanların hırsızların tuzağına düşmemek için paralarını daha güvenlik bir şekilde taşımalarını, şüpheli kişileri ve durumları ise 155 Polis İmdat telefonuna ihbarda bulunmalarını istedi.

Eski Gümrük Bakanı Canikli’nin Kardeşinin 194 Bin Lirasını Çalanlar Yakalandı

Eski Gümrük Bakanı Canikli’nin Kardeşinin 194 Bin Lirasını Çalanlar Yakalandı

Eski Gümrük Bakanı Canikli’nin Kardeşinin 194 Bin Lirasını Çalanlar Yakalandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim