• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C

Eski Emniyet İstihbarat Başkanı'ndan şok açıklama

Eski Emniyet İstihbarat Başkanı'ndan şok açıklama
Eski Emniyet İstihbarat Başkanı Ömer Altıparmak çarpıcı açıklamalarda bulundu.Altıparmak yaptığı açıklamada görevden Abdullah Öcalan'ın isteği üzerine alındığını belirtti.

17 Aralık’tan önce koltuğunu kaybeden Altıparmak, “Şu an kıyıma uğramış arkadaşlarımın ortak özellikleri, PKK’ya karşı başarılı operasyonlarıdır” dedi.
 
Baş­ba­ka­n’ın ça­lış­ma oda­sın­da MİT ta­ra­fın­dan bu­lu­nan “bö­ce­k” İs­tih­ba­rat Da­ire­si’­ne fa­tu­ra edil­di. Ömer Al­tı­par­mak da 3 yılın ardından görevinden alın­dı. Bu­gü­ne ka­dar hiç ko­nuş­ma­yan es­ki İs­tih­ba­rat Da­ire­si Baş­ka­nı Al­tı­par­mak, ge­çen haf­ta emek­li­ye ay­rıl­dı ve ses­siz­li­ği­ni bozdu.
 
İşte Sözcü'den Saygı Öztürk'e konuşan Ogün Altıparmak'ın çok konuşulacak açıklamaları;
 
200 bombacı yakaladı
 
Gö­rev yap­tı­ğım dö­nem­de ya­pı­lan ça­lış­ma­lar ile bö­lü­cü te­rör ör­gü­tü­nün si­vil­le­ri de he­def alan met­ro­pol­le­re yö­ne­lik ey­lem plan­la­ma­la­rı aka­me­te uğ­ra­tıl­dı. 200’ü aş­kın bom­ba­cı ör­güt men­su­bu, ey­lem ger­çek­leş­ti­re­me­den ni­te­lik­li pat­la­yı­cı mad­de­le­ri ile bir­lik­te ya­ka­lan­dı.
 
Özel­lik­le ge­le­cek ne­sil­le­re yö­ne­lik bü­yük teh­li­ke oluş­tu­ran uyuş­tu­ru­cu mad­de ka­çak­çı­lı­ğı­na yö­ne­lik ça­lış­ma­la­rı­mız ne­ti­ce­sin­de 30 to­nun üze­rin­de es­rar, 11 to­nu­nun üze­rin­de ero­in mad­de­si ele ge­çi­ril­di.
 
17-25 Ara­lık ope­ras­yon­la­rın­dan son­ra ge­rek şah­sı­ma ge­rek­se me­sa­i ar­ka­daş­la­rı­ma yö­ne­lik hu­kuk­suz ola­rak sür­dü­rü­len ata­ma, so­ruş­tur­ma, açı­ğa al­ma, te­rör ör­güt­le­ri­nin he­de­fi ha­li­ne ge­tir­me tar­zın­da­ki tas­fi­ye, kı­yım, iti­bar­sız­laş­tır­ma kam­pan­ya­la­rı ka­mu­oyu vic­da­nı­nı da ya­ra­la­ya­cak şe­kil­de had saf­ha­ya ulaş­tı.
 
TERÖRİSTLE MÜCADELE EDEN BU MİLLETİN EVLATLARINA TERÖRİST MUAMELESİ YAPILDI
 
Te­rör ör­gü­tü­nü kul­la­nan ya­ban­cı ül­ke­ler ve te­rör­le mü­za­ke­re eden­ler ade­ta, te­rö­rist­ler­le mü­ca­de­le eden bu mil­le­tin ev­lat­la­rı­na te­rö­rist mu­ame­le­si ya­pa­rak on­la­rı tas­fi­ye edi­yor ve te­rör ör­güt­le­ri­nin ön­le­ri­ni açı­yor.
 
Ül­ke­si için ge­ce gün­düz de­me­den, ai­le­le­ri­ni ih­mal ede­rek ça­lı­şan bu per­so­nel, ya­pı­lan ata­ma­lar, so­ruş­tur­ma­lar ve ih­raç­lar ile mağ­dur edil­di, hu­kuk­suz ya­pı­lan bu iş­lem­ler ile Em­ni­yet Teş­ki­la­tı ça­lı­şa­maz ha­le ge­ti­ril­di, ül­ke gü­ven­lik açı­ğı­na sü­rük­len­di. Son dö­nem­de PKK te­rör ör­gü­tü­nün gel­di­ği nok­ta ve bon­za­iden ölüm­ler, Em­ni­ye­t’e yö­ne­lik ya­pı­lan tas­fi­ye iş­lem­le­ri­nin so­nuç­la­rı­nın ilk dı­şa­vu­rum­la­rın­dan ba­zı­la­rı­dır.”
 
BAKAN ÖDÜLLENDİRDİ
 
PKK iv­me ka­zanı­yor­du. Al­tı­par­ma­k, 2011’de 57 gü­nü­nü, 2012’de ise 31 gü­nü­nü Hak­ka­ri ve Şır­na­k’­ta ge­çir­di. İçiş­le­ri Ba­ka­nı ta­ra­fın­dan ödül­len­di­ril­di. Bu­gün ise “gö­re­vi­ni ih­ma­l”­den hak­kın­da so­ruş­tur­ma açıl­dı. Si­lah ve kim­li­ği alın­dı. Al­tı­par­mak ya­şa­dık­la­rı­nı şöy­le an­la­tı­yor:
 
İDRİS NAİM ŞAHİN: SIRADA SEN VARSIN ÖMER BEY
 

Terörle mü­ca­de­le eden per­so­ne­le yö­ne­lik kı­yım­lar 17-25 Ara­lık ile şid­de­tlendi. Em­ni­yet per­so­ne­li­nin tas­fi­ye sü­re­ci as­lın­da PKK ile mü­ca­de­le eden per­so­ne­li gö­rev­den al­ma­lar ile baş­la­mış­tı. İçiş­le­ri Ba­ka­nı İd­ris Na­im Şa­hin gö­rev­den alın­dı­ğı gün ba­na ‘Ö­mer Bey sü­reç­ten ötü­rü gö­rev­den alın­dım, sı­ra­da sen var­sı­n’ de­di.
 
ÖCALAN'A GÖRÜŞEN HEYET, ÖCALAN'A SÖZ VERMİŞ
 

Teröristbaşı Ab­dul­lah Öca­la­n’­ın ken­di­si­ni zi­ya­ret eden ve­kil­le­ri­ne ‘be­nim­le gö­rü­şen he­ye­te söy­le­dim PKK ope­ras­yo­nu ya­pan­la­rı gö­rev­den ala­cak­la­r’ de­di. Bu­ ka­yıt­lar­da da var.
 
Em­ni­yet İs­tih­ba­ra­tın­da ve dö­ne­min İçiş­le­ri Ba­ka­nı­’nın de­ğiş­me­sin­de, ka­mu­oyun­da ‘çö­züm sü­re­ci­’ ola­rak bi­li­nen sü­reç­te yer alan­la­rın rol oy­na­dı­ğı­nı net ola­rak bi­li­yo­rum. Şu ­an kı­yı­ma uğ­ra­mış ar­ka­daş­la­rı­mın öz­lük dos­ya­la­rı in­ce­len­di­ğin­de or­tak özel­lik­le­ri­nin PKK te­rör ör­gü­tü­ne yö­ne­lik ba­şa­rı­lı ça­lış­ma­lar­da bu­lun­ma­la­rı ol­du­ğu gö­rü­le­cek­tir.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim