• BIST 9079.97
  • Altın 2308.523
  • Dolar 32.3143
  • Euro 35.0465
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Eski CHP’li Vekilden Kılıçdaroğlu’nun Sözlerine Tepki

Eski CHP’li Vekilden Kılıçdaroğlu’nun Sözlerine Tepki
CHP eski İzmir Milletvekili Canan Arıtman, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na sarf ettiği...

CHP eski İzmir Milletvekili Canan Arıtman, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na sarf ettiği sözleri eleştirerek, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun sözündeki eleştiri dozu kabul edilemez düzeydedir. Özür dilemeyerek haklı eleştirilerinde haksız duruma düştü" dedi.

CHP'den 22. ve 23. Dönem İzmir Milletvekili olan Cumhuriyet Kadınları Derneği ve Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği Başkanı Canan Arıtman, partisinin gurup toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na tepki çeken sözler sarf eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. Bakan Ramazanoğlu'nun eleştirilmesi gerektiğini ancak saygısızlık yapılmadan eleştirilerin yöneltilmesi gerektiğini kaydeden Arıtman, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun sözündeki eleştiri dozu kabul edilemez düzeydedir. Kendisinden özür dilmesini beklerdim. Özür dilemeyerek haklı eleştirilerinde haksız duruma düştü" diye konuştu.

Bakan Ramazanoğlu'nun, çocuklara yönelik istismar vakalarında eksik ve hatalı olduğunu, görev bilincinde hareket etmediğini kaydeden Arıtman, şunları söyledi: "Çocukları koruyacağına ne yazık ki bu çocukların kaldığı kurumu koruma çabası içine düşmüştür. Bu, kendisi hakkındaki kaygı ve tepkileri artıran bir unsur oldu. Bakan, sonuna kadar eleştirilebilir ancak hiçbir kadına saygısızlık yapmadan bu eleştirilerin yapılması gerekir. Sayın Kılıçdaroğlu'nun sözündeki eleştiri dozu kabul edilemez düzeydedir. Kendisinden özür dilemesini beklerdim. Özür dilmeyerek haklı eleştirilerinde haksız duruma düştü."

"SİYASETÇİLER KENDİLERİNE ÇEKİ DÜZEN VERMELİ"

Siyasetçilerin konuşurken dikkatli olması gerektiğini anlatan Arıtman, sözlerini şöyle sürdürdü: "Önüne yatmak derken aslında başka bir şey kast ettiğini sanıyorum. Aşırı korumayı ifade etmek için kullandı, belden aşağı amacıyla söylediğini düşünmüyorum ama ağır ve kabul edilemez bir durum ortaya çıktı. Neyi ifade etmek istediğini söylemeli ve özür dilemeliydi. Neresinden bakarsanız üzücü bir tablo. Umarım siyasette bu durum son bulur. Hangi partiden olursa olsun bu tür davranışlara gerekli tepki göstermeliyiz. Dün AK Partili kadınlar tepkilerinde haklıydı ancak keşke Bülent Arınç kadınlara hakaret ederken de aynı tepkiyi göstermeliydi. Kamuoyunda eğer bu tür davranışları engellemek istiyorsak ayrımcılık yapmadan tavır koymamız lazım. Kadınlar zaten siyasette çok az. Nasıl artırırız diye çare düşünüyoruz ama siyaset kadının en yoğun şiddete maruz kaldığı yerlerden biri. Bu şiddet, belden aşağı ve kabul edilemez bir durumdur. Tüm siyasetçiler kendilerine çeki düzen vermelidir."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim