• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C

Eski CAS hakiminden Fenerbahçelilere müjde

Eski CAS hakiminden Fenerbahçelilere müjde
Eski CAS Hakimi ve eski TFF Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Türker Arslan, İHA’ya özel açıklamalarda bulundu.

Eski CAS Hakimi Avukat Türker Arslan, “UEFA’nın kulüplerle ilgili herhangi bir yeni yaptırımı söz konusu değil. Ancak şahıslarla ilgili olarak bir takım cezaları, ömür boyu gibi bir takım cezalar gelecektir” dedi.

Eski CAS Hakimi ve eski TFF Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Türker Arslan, İHA’ya özel açıklamalarda bulundu. Yargıtay’ın onama kararının ardından Başkan Aziz Yıldırım ve diğer şahıslarla ilgili ceza kararlarının kesinleştiğini belirten Arslan, "Tabii bazı bozulan kararlar da var. Onlar da mahalli mahkemelerde yeniden gözden geçirilecek, görüşülecek ve temyize gidecek. Ama Yargıtay’ın onadığı kararlar artık kesinleşmiş vaziyettedir. Bunun bir tek yolu var. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı’nın Hukuk Genel Kurulu’ndan bozma isteğiyle talepte bulunmasıdır. Ancak ben bunu çok fazla ihtimal dahilinde görmüyorum. Çünkü Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı bu dava ile ilgili bütün cezaların onanması şeklinde bir görüş bildirmiştir. O şekilde görüş bildiren Yargıtay Başsavcısı’nın şimdi bir takım kararlarda endişe ve tereddüt duyarak, Yargıtay Genel Kurulu’na dosyayı götürmesini ben çok ihtimal dahilinde görmüyorum” diye konuştu.

"VERİLEN KARAR YAKALAMA KARARIDIR"

Aziz Yıldırım hakkında kısa süre içinde yakalama kararı çıkacağını savunan Arslan, “Yakalama kararı İnfaz Savcılığı’na geldikten sonra bu konuda yakalama kararı çıkaracak. Önümüzdeki bir hafta 15 gün içerisinde bu konuda infaz için gerekli işlemler yapılacak. Ancak bir takım yasal değişikliklerle ilgili çalışmalar var. Eğer ilgili çalışmalarda yapılacak yasal değişiklik kapsamında bu dosyalara girerse o zaman tabii ki durum değişebilir. Ama ben bitmiş davalarla ilgili böyle bir şey yapılacağının kanaatinde değilim. Süre gelen davalarla ilgili muhakkak bir takım hukuki düzenlemeler yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

"UEFA KİŞİLERE YENİ CEZALAR VEREBİLİR"

Arslan, Yargıtay’ın kararından sonra TFF ve UEFA’nın neler yapacağının önemli olduğunu vurgulayarak, “Türkiye Futbol Federasyonu bu konuda görüşünü bildirmiştir. ‘Ben bu konuda gerekeni yaptım. Başka yapacak bir şeyim yoktur’ dedi. Tahkim Kurulu da bu konuda kararını verdikten sonra artık şu aşamada TFF’nin yapacağı bir şey yok. UEFA, bildiğiniz üzere şahıslarla ilgili dosyayı ayırmıştı. Sadece kulüplerle ilgili cezaları vermişti. Bu cezalar da artık UEFA tarafından kesildi. Kulüplerle ilgili herhangi bir yeni yaptırımı söz konusu değil. Ancak şahıslarla ilgili olarak bir takım cezaları; ömür boyu gibi, 3-5-10 yıl gibi kişilerle ilgili bir takım cezalar verecektir. UEFA bu cezaları TFF’ye bildirecektir. Bu aşamada UEFA, TFF’ye ‘benim kararlarıma uygun bir şekilde kişilerle ilgili cezaları ver’ diyebilir” ifadelerini kullandı.

“KULÜPLERE YAPTIRIM OLMAZ”

Aziz Yıldırım’ın kulüp tüzüğüne göre başkanlık sıfatının düşeceğini söyleyen Arslan, “O nedenle de Fenerbahçe Spor Kulübü kendi iç dinamikleri içinde bir takım tedbirler alıp, en kısa zamanda bir olağanüstü genel kurul yapacak ve başkanını seçecektir. Yönetim kurulu, başkanı kendi iç bünyesinden de seçebilir, dışarıdan da seçebilir. Bu aşamada Aziz Yıldırım’ın başkanlık sıfatı bitecektir. UEFA’dan belirli bir yıl men cezası gelirse de o dönemde yöneticilik yapması söz konusu olmayacaktır” ifadelerini kullandı.

"TRABZONSPOR’UN DENEYEBİLECEĞİ BAŞKA YOLLAR VAR"

Arslan, 2010-2011 sezonundaki Fenerbahçe’nin şampiyonluğu ile ilgili görüşünün sorulması üzerine, “Bu konuya tabii ki TFF karar verir. Bu konu TFF’nin tescil ettiği bir sezonla ilgili karardır. Bu karara UEFA’nın müdahale etmesi söz konusu değil. UEFA, kimin şampiyon olup olmadığını da zaten TFF’ye sorar. Onun bildirdiği kulübe göre hareket eder ama bir takımla ilgili de herhangi bir yaptırım yapabilir. UEFA, Fenerbahçe ve Beşiktaş örneklerinde olduğu gibi ‘şu kadar yıl almayacağım’ gibi yaptırımlar uygulayabilir. Ama Trabzonspor açısından deneyebileceği başka kanun yolları var. Büyük ihtimalle onları da deneyecektir. Trabzonspor belki CAS’a kadar gidecektir. CAS da davayı kabul ederse bununla ilgili bir karar verecektir” cevabını verdi.

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim