• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Eski Başkan Hayatını Kaybetti

Eski Başkan Hayatını Kaybetti
Manisa'da 2 farklı dönem 2 ayrı partiden belediye başkanlığı yapan Av. Ertuğrul Dayıoğlu kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Manisa'da 2 farklı dönem 2 ayrı partiden belediye başkanlığı yapan Av. Ertuğrul Dayıoğlu kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. 84 yaşında hayata veda eden Dayıoğlu'nun cenazesinin 1 Mart Salı (Yarın) günü Hatuniye Camiinde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği öğrenildi.

Manisa'nın bir dönemine damga vuran 1973-1978 yılları arasında Adalet Partisinden, 1984-1989 yılları arasında Anavatan Partisinden Manisa Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Av. Ertuğrul Dayıoğlu dün kaldırıldığı ve yoğun bakıma alındığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayata tutunamadı. 84 yaşında hayatını kaybeden ve Manisa'nın efsane başkanı olarak anılan Dayıoğlu'nun vefatı Manisa'da büyük bir üzüntüye neden oldu.

Dayıoğlu'nun cenazesinin 1 Mart Salı (Yarın) günü Hatuniye Camiinde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği öğrenildi.

ERTUĞRUL DAYIOĞLU KİMDİR?

9 Haziran 1932 yılında Manisa'da inşaat kalfası Ali Efendi ile Ayşe Sabiha Hanımın oğlu olarak dünyaya gelen Ertuğrul Dayıoğlu 1944 yılında Necatibey İlkokulunu bitirdi. Manisa Ortaokulu ve Manisa lisesinde okuyan Dayıoğlu ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk fakültesine girdi. Aynı fakülteden 1958 yılında mezun olan Dayıoğlu Manisa'da avukatlık stajındayken Manisa Ticaret Odası Genel Sekreterliğine atandı. Bu görevden ayrılarak yeniden avukatlık stajına dönen Dayıoğlu 1973 yılında yapılan yerel seçimlerde Adalet Partisi adayı olarak Manisa Belediye Başkanlığına seçildi. Bu görevi tamamladıktan sonra yeniden avukatlığa dönen Dayıoğlu 25 Mart l984 yılında yapılan yerel seçimlerde de Anavatan Partisinden Manisa Belediye Başkanlığına yeniden seçildi. Belediye başkanlığı döneminden sonra mesleğini sürdüren Dayıoğlu, bir dönem LDP Manisa İl Başkanlığı görevinde bulunan ve Manisa'nın sosyal etkinliklerde en aktif kadınlarından biri olan Hesna Dayıoğlu ile evliydi. Dayıoğlu 3'ü erkek biri kız 4 çocuk sahibiydi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim