• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 21 °C

Eski Ak Parti'li vekillerden ortak açıklama

Eski Ak Parti'li vekillerden ortak açıklama
Bağımsız Kütahya Milletvekili İdris Bal, “Darbe sadece silahla, tankla darbe yapılmaz. Şuanda yürütme, yasamadaki çoğunluğu da arkasına alarak yargıyı kontrol etmektedir. Bu, aslında adı konulmamış bir darbedir” dedi.

Bağımsız Kütahya Milletvekili İdris Bal, “Darbe sadece silahla, tankla darbe yapılmaz. Şuanda yürütme, yasamadaki çoğunluğu da arkasına alarak yargıyı kontrol etmektedir. Bu, aslında adı konulmamış bir darbedir” dedi.

TBMM’de düzenlediği basın toplantısında 28 Şubat sürecinin yıldönümü nedeniyle “Demokrasi Bildirisi” yayınlayan Bağımsız Kütahya Milletvekili İdris Bal, yaptığı açıklamayı şahsı ve demokratik duruş gösteren, demokrasi hassasiyeti olan bağımsız milletvekilleri Ertuğrul Günay, Haluk Özdalga, Erdal Kalkan, Hakan Şükür, Hami Yıldırım adına yaptığını belirtti. Basın toplantısında bildiriyi okuyan İdris Bal, “Darbe meşru olmayan yollarla Anayasa’da ve yasalarda yer almayan bir şekilde gücü elde etmektir. Darbe sadece silahla, tankla darbe yapılmaz. Şuanda yürütme, yasamadaki çoğunluğu da arkasına alarak yargıyı kontrol etmektedir. Bu aslında adı konulmamış bir darbedir” diye konuştu.

"DEVLETİN DNA’LARIYLA OYNANMAMALI"

Türkiye’de kuvvetler ayrılığının ortadan kalktığını savunan Bal, “Yargı; yasama ve yürütmenin çoğunluğunun kontrolüne girmiştir. Derhal kuvvetler ayrılığı tesis edilmelidir. Yeni yasalaşan HSYK düzenlemesi demokratik bir ülkede düşünülemez, yargıyı kontrol ve baskı amaçlıdır. MİT’e dair düzenleme demokratik bir toplumda kabul edilemez niteliktedir. Sayın Cumhurbaşkanı üzerine düşen görevi yerine getirememiştir” şeklinde konuştu.

“Bu ülkede bir daha ne 28 Şubat yaşanmalı ne de insanların birbirlerini bitirme planları yaptığı, fişlemelerin yapıldığı antidemokratik uygulamalara müsaade edilmemelidir” ifadelerini kullanan İdris Bal, evrensel değerler ve projelerin hazırlandığı, gençlere, kadınlara ve girişimcilere yeni imkanların tanındığı yeni hikayelere, makul olana, evrensel standartlara ve gerçek birinci sınıf demokrasiye ihtiyaç olduğunu söyledi. Bal, “Siyasetçilerin kişisel hırsları ve kariyerleri için devlet sistemi bozulmamalıdır. Devletin DNA’larıyla oynanmamalıdır” ifadelerini kullandı.

Fethullah Gülen ile son 2 ay içinde görüşüp görüşmediği şeklindeki soruya cevap veren Bal, “İzzettin Bey, Selahattin hoca, Gülen hoca efendiyle de barışık bir insanım. Farklı zamanlarda görüşmelerim olmuştur, olacaktır. Ben emirle talimatla vekil olmadım, emirle talimatla istifa etmedim” dedi.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim