• BIST 9809.62
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

Eski AK Partili Çakar, CHP’ye katıldı

Eski AK Partili Çakar, CHP’ye katıldı
Büyükşehir Belediye Meclisi eski AK Parti Grup Başkan Vekili Yusuf Kenan Çakar, CHP'ye katıldı.

Büyükşehir Belediye Meclisi eski AK Parti Grup Başkan Vekili Yusuf Kenan Çakar, CHP'ye katıldı. Çakar'a rozetini, CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu taktı.

Kısa bir süre önce il başkanlığı görevine seçilen Yüksel, Kocaoğlu ile partisinin ilçe belediye başkanlarını topladı. Basına kapalı yapılan başkanlar zirvesinden önce ise bir sürpriz yaşandı. İki yıl önce AK Parti'den istifa ederek siyasi hayatını bağımsız olarak sürdüren Çakar, CHP'ye katılarak rozet taktı. CHP İl Başkanı Yüksel, rozet töreninde yaptığı konuşmada, "Çakar siyaset yaptığı partiden, demokratikleşmeyi bırakması, hukuka, adalete, yargıya yönelik saldırıları, kuvvetler ayrılığı ilkesinin ortadan kalkması, giderek otoriter yönetime yönelmesi nedeniyle iki yıl önce istifa etmişti. Bundan sonra yolculuğa beraber devam edeceğiz." dedi. Yüksel, partilerine yeni katılımlar olacağını sözlerine ekledi. Başkan Kocaoğlu da 22 Haziran 2004'den beri belediye meclisinde birlikte çalıştığı Çakar'ın partilerine katılmasından memnuniyet duyduğunu ifade etti.

'KENTE YAPILACAKLARA KATKI KOYMAK İÇİN CHP'YE KATILDIM'

2014 Nisan ayında AKP'den istifa ettiğini ve bağımsız olarak meclis üyeliği görevine devam ettiğini hatırlatan Yusuf Kenan Çakar da bu dönemde bir taraftan ülke gündemini, diğer taraftan da İzmir'in yerel siyasetini tarafsız gözle takip etme imkanı bulduğunu söyledi. Çakar, "İzmir, Türkiye'nin üçüncü büyük kenti ama bence Türkiye'nin en çağdaş, demokrat, en güzel şehri. Bu kentte yapılanlara, yapılacak olanlara, ilçe ve büyükşehir tarafından yapılan hizmetlere hem fikri hem de fiili olarak kattı koyma adına, CHP çatısı altında siyaset yapma kararı aldım." şeklinde konuştu. Farklı partilerde görev yaparken zaman zaman birbirlerine karşı seslerin yükseldiğini belirten Çakar, bu tartışmaların daha iyinin olması için yapıldığını söyledi. CHP'ye katılma davetinin Kocaoğlu'ndan geldiğini, kendisinin de kabul ettiğini sözlerine ekledi.

'DAHA İYİ HİZMETİ KONUŞACAĞIZ'

Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarıyla biraraya gelme sebepleriyle ilgili de bilgi veren CHP İl Başkanı Yüksel ise şunları kaydetti: "Başkanlarımız, İzmir'i İzmir yapan kişilerdir. Yerel yönetimlerde dünya çapında elde edilen başarılar, belediyelerimizin ne kadar başarılı çalıştığının göstergesidir. Kırsal kalkınma modeli, BM'de en iyi model seçiliyor." Türkiye'nin her alanda kötü yönetildiğini savunan Alaattin Yüksel, "Dış politika, tarihinde olmadığı kadar kötü; sonuçları dünya savaşı başlatacak kadar kötü. Dünyada tek başına kalmış durumdayız. Neredeyse iç savaşı başlatacak politikalar üretilmesi kötü. Yoksulluk, yolsuzluk, yasaklarla mücadele için iktidara geldiler, üçünde de zirvedeler. Hayatın her alanında AK Parti Türkiye'yi kötü yönetiyor, bunda mutabık insanlar fakat insanlar, Türkiye'yi yönetecek başka bir siyasi partinin ortaya çıkmasını bekliyor. Eğer biz Türkiye'yi yönetebilirizi gösterseydik iktidardık. Bu anlamda İzmir önemli referanstır ve iktidar olmanın kaldıracı olacaktır." dedi. Belediye başkanlarıyla sık sık biraraya geleceklerini belirten Yüksel, daha iyi nasıl hizmet verileceği ve katılımcı demokrasinin nasıl geliştirileceği gibi konuları konuşacaklarını söyledi.

'URLA VİLLALARINI YIKMAK, İLÇE BELEDİYELERİNİN KOLAYCA YAPABİLECEĞİ BİR ŞEY DEĞİL'

Öte yandan İl Başkanı Yüksel, Danıştay kararıyla kaçak ve ruhsatsız Urla villaları için yıkımın önünün açıldığı hatırlatılarak, bunu CHP'li Urla Belediyesi'nin uygulayıp uygulamayacağı sorusuna ise şöyle cevap verdi: "Dava açanlardan biriyim. Yıkım Özel İdare, İl Genel Meclisi'nin verdiği karardı. Burada bunu da konuşacağız. Önemli olan, Türkiye'nin bir numaralı koltuğunda oturan birinin, orada kaçak villa sahibi olduğu iddiasıdır. Buna bu yönden bakmak lazım, ilçe belediye yıkıyor yıkmıyordan öte. İlçe belediyelerinin kolayca yapabileceği bir şey değil. Mahkeme süreci devam ediyor. O yetki onda mı, değil mi konuşacağız."

Eski AK Partili Çakar, CHP’ye katıldı

Eski AK Partili Çakar, CHP’ye katıldı

Eski AK Partili Çakar, CHP’ye katıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim