• BIST 9141.98
  • Altın 2324.028
  • Dolar 32.3552
  • Euro 34.973
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Eski Adana Fotoğrafları Görücüye Çıkıyor

Eski Adana Fotoğrafları Görücüye Çıkıyor
Asırlık Adana fotoğraflarından oluşan fotoğraf sergisi Çukurova Belediyesi'nin ev sahipliğinde sanatseverlerle buluşacak.

Asırlık Adana fotoğraflarından oluşan fotoğraf sergisi Çukurova Belediyesi'nin ev sahipliğinde sanatseverlerle buluşacak. Hafta başında açılışı gerçekleştirilecek olan sergide Adanalılar Adana nostaljisi yaşayacak. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, "Adanalıları "vay be!" dedirteceğimiz güzel bir sergiyle yolculuklara çıkaracağız" dedi.

FOTOĞRAFLARLA TARİHE YOLCULUK YAPILACAK

Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezi'nde 1 Şubat Pazartesi günü saat 14.00'te "Nostaljik Adana Fotoğrafları" sergisi açılacak. Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı da olan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'in açılışını yapacağı sergide 50'nin üzerinde eski Adana fotoğrafı görücüye çıkarılacak. 50 x 70 cm ebadında özel olarak hazırlanmış fotoğraflar sayesinde Adana'nın yakın geçmişine doğru tarihi bir yolculuk yapılacak. Adana'nın Eski Fotoğrafları Grubu kurucusu Sabri Gül ve arkadaşları Orhan Kapılı ile Nuri Erbas tarafından hazırlanan sergi 10 gün boyunca sanatseverlerin izlenimine sunulacak. Sergi ile bugünkü kuşaklara "Eski Adana" hakkında görgü ve dolayısıyla bilgi verilecek; orta yaş kuşağındaki Adanalılar ise 1900'lerin başındaki kentten karelerle Adana nostaljisi yaşayacak.

KAPILARIMIZ SANATA, SANATÇIYA AÇIK OLACAK

Eski Hükümet Konağından Mezbahaneye (Kanara), Kıyı Boyu Evleri'nden İstiklal Ortaokulu'na, Ulus Parkı ve Atatürk Caddesi'nin Cumhuriyet'in ilk yıllarındaki halinden Taşköprü'nün 1800'lerin sonundaki görüntüsüne kadar tarihi değeri olan onlarca fotoğraf 1 Şubat Pazartesi günü sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Adana'nın en yeni ilçesinde eskiyi canlandıran anlamlı bir sanat etkinliğine ev sahipliği yapmaktan çok mutlu olduklarını söyledi. Çetin, "Seçilmeden ve seçildikten sonra ne dediysek o; Çukurova Belediyesi'nin tüm kapıları sanata da sanatçılara da açıktır ve açık olacaktır. Çukurova 4 sergi salonuyla Adana'nın parlayan yıldızıdır" diye konuştu.

Eski Adana Fotoğrafları Görücüye Çıkıyor

Eski Adana Fotoğrafları Görücüye Çıkıyor

Eski Adana Fotoğrafları Görücüye Çıkıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim