• BIST 9548.09
  • Altın 2492.789
  • Dolar 32.5097
  • Euro 34.5396
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Esker Deri Hedef Büyüttü

Esker Deri Hedef Büyüttü
Erzurum'da deri sektörüne farklı bir ivme kazandıran ESKER Deri hedef büyüttü.

Erzurum'da deri sektörüne farklı bir ivme kazandıran ESKER Deri hedef büyüttü. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in direktifiyle ESKER A.Ş. bünyesinde kurulan ESKER Deri, atölye seviyesinden üretim standartlarını artırarak fabrika statüsüne geçmeyi planlıyor. Mesleki eğitim kurslarıyla birlikte nitelikli elemanları aynı çatı altına toplayarak şehir ekonomisi ve deri sektörüne katma değer katan kuruluş, ürün segmentini her geçen gün artırıyor. Organize Sanayi Bölgesi'ne taşınarak üretim kapasitesini artıran ESKER Deri, Erzurum'un turizm figürlerini deriye işleyerek uluslararası fuarlarda yerli ve yabancı turistlere Türkiye'yi tanıtıyor.

ERZURUM EKONOMİSİNE SUNULAN KATKI

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraklerinden ESKER A.Ş. bünyesinde kurulan ESKER Deri'nin sektöre yön vereceğini söyledi. Başkan Sekmen, geçen yıl kurulan ESKER Deri'nin atölye aşamasından üretim kapasitesini artırarak fabrika statüsüne kavuşacağını ifade etti. Sekmen, şunları kaydetti: " "Erzurum'un istihdamına katkıda bulunacağız" söylemlerimizi hayata geçirmek adına kurduğumuz ESKER Deri ile şehir ekonomisine katkıda bulunmaya çalıştık. Vasıfsız iş gücünü mesleki eğitim kurslarında temel eğitimden geçirerek deriden mont, çanta, kemer, cüzdan, anahtarlık, bardakaltlığı, pardösü ve ceket üretimi yapıyoruz. Online satış ve zincir mağazalarda kuracağımız stantlarımızla Türkiye ve Avrupa pazarına açılacağız."

"AMAÇ; DAHA ÇOK ÜRETİM DAHA ÇOK İSTİHDAM"

Başkan Sekmen, ESKER Deri ile sektörde daha çok üretim ve daha çok istihdamı amaçladığını ifade etti. Sekmen, "Şuan meslek eğitim kursunu tamamlayan alanında sertifikalı deri sanatına hâkim çalışanlarımızla üretimimizi sürdürüyoruz. 2016'da toplam çalışan sayımızı 70'e çıkaracağız. Erzurum'un en büyük sorunu işsizlik, diğer kamu iktisadi teşebbüslerimizde olduğu gibi bu iştirakimizde de çalışan sayımızı artıracağız. Yöresel ürünleri derilere nakşederek dış pazarda yerimizi alacağız. Ürün gamı her geçen gün artan ESKER Deri, önümüzdeki 3 yılda şehrimizin bacasız sanayi olarak adlandırılan, kalkınmada lokomotif olarak kabul edilen yatırımlar arasında büyük bir yer edinecek" diye konuştu.

Sekmen ayrıca, ESKER Deri sayesinde kentteki Dabakhane işletme anlayışının yeniden hareketleneceğini sözlerine ekledi.

Esker Deri Hedef Büyüttü

Esker Deri Hedef Büyüttü

Esker Deri Hedef Büyüttü

Esker Deri Hedef Büyüttü

Esker Deri Hedef Büyüttü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim