• BIST 9070.29
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3641
  • Euro 34.9382
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Eşiyle mini etek tartışması yüzünden evi yaktı

Bursa'da mini etek giymesini istemediği eşiyle kavga ettiği için gözaltına alınan ve geceyi karakolda geçiren 44 yaşındaki Basri A., sabah serbest kaldıktan sonra evini ateşe verdi.
Olay, bu sabah merkez Osmangazi İlçesi'nde bulunan üç katlı evin giriş katında meydana geldi. 17 yıllık evli olan ve bir tekstil fabrikasında çalışan 43 yaşındaki Y.A. ve servis şoförü olan eşi 44 yaşındaki B.A.’dan şiddet gördüğü iddiasıyla 4 ay önce mahkemeye başvurdu. Mahkeme Y.A.’nın korumaya alınmasına hükmetti ve B.A. için evden uzaklaştırma kararı verdi.
 
B.A., bunun üzerine başka bir eve taşınırken Y.A. ise tek çocuğu lise 2’inci sınıf öğrencisi 15 yaşındaki B. ile birlikte kalmaya başladı. Çift, 15 gün önce barışmaya karar verdi. Y.A., evin eşyasını değiştirerek yeni koltuk takımları alması halinde B.A.’yla tekrar aynı evde yaşayacağını söyledi. 
 
Bunun üzerine B.A., 4 bin lira borca girerek eve yeni koltuk takımları alınca, Y.A., kocasını eve aldı. Dün akşam saatlerinde B.A., mini etek giymesine karşı çıktığı eşi Y. ile tartıştı. Komşuların haber vermesiyle gelen polisler, Y.A.’nın şikayetçi olması üzerine B.A.’yı akşam Emek Polis Merkezine götürdü. Eşinin serbest kalınca yeniden eve geleceğinden endişe eden Y.A., gece yarısı eve çilingir çağırarak kapı kilidini değiştirdi. Daha sonra annesi Ş.Y.’yi arayarak eve gelmesini istedi. Karakolda sabaha kadar tutulan B.A., savcılık talimatı ile serbest bırakıldı. 
 
Polis merkezinden çıkan B.A., benzine buladığı gazete kağıtları ile eve geri döndü. Kapıya dayanan B.A.’ya eşi ve çocuğundan kapıyı açmalarını ve eşyalarını aldıktan sonra evi terk edeceğini söyledi. Kocasına inanan Y.A., kapıyı açınca eve dalan öfkeli koca, benzinle bulanmış gazete kağıtlarını çakmakla tutuşturarak odalara atmaya başladı. Ev bir anda alevler içersinde kalınca Y.A. ve oğlu B.’nin kollarında ve ayaklarında yanıklar oluştu. Yangın evi sararken en üst katta oturan ev sahibi N.K. ve orta katta kiracı olarak oturan G.Y., dumandan etkilendi. Komşuların haber verdiği İtfaiye kısa zamanda yangının söndürürken olay yerine gelen 112 sağlık ekipleri 4 kişiyi Çekirge Devlet Hastanesine kaldırıldı. Olay sonrası kaçan B.A., Emek Polis Merkezine giderek teslim oldu. 
 
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
 
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim