• BIST 9079.97
  • Altın 2307.267
  • Dolar 32.3405
  • Euro 35.0516
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Esenyurt beşediyesinden Van’a kardeşlik eli

Esenyurt beşediyesinden Van’a kardeşlik eli
Van merkez İpekyolu Belediyesi ile Esenyurt Belediyesi tarafından yapılacak olan Bostaniçi Mahallesi Yaşam Merkezi ve Parkı'nın temeli düzenlen törenle...

Van merkez İpekyolu Belediyesi ile Esenyurt Belediyesi tarafından yapılacak olan Bostaniçi Mahallesi Yaşam Merkezi ve Parkı'nın temeli düzenlen törenle atıldı.

İpekyolu Belediyesi ile İstanbul Esenyurt Belediyesi arasında gerçekleştirilen "Kardeş belediye" kapsamında, yapımına başlanılacak olan, "Necmi Kadıoğlu Yaşam Merkezi ve Park Projesi"nin temel atma töreni düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programın ardından, halkoyunu gösterisi sergilendi. Temel atma törenine Van Valisi Murat Zorluoğlu, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Gülşen Orhan, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, il protokolü ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti.

Törende konuşan Van Valisi Murat Zorluoğlu, dün Van'da düzenlenen "Adalet, Vicdan ve Demokrasi" mitinginde konuşan HDP milletvekilinin, "Edremit kaymakamı ve belediye başkan vekili ihaleye fesat karıştırdığı için görevinden alınmış" şeklinde ki ifadesini yalanladı. "Bu külliyen yalandır, uydurmadır. Edremit başkan vekilimiz görevinin başındadır ve vatandaşa hizmet etmek için hepimiz gibi gününü gecesine katmaktadır" diyen Vali Zorluoğlu, halkın bu tür asparagas haberlere itibar etmemesi konusunda uyardı.

"250 milyon liranın üzerinde yol yatırımı yaptık"

2017 yılında sadece Van Büyükşehir Belediyesi olarak, ilçelerde ve mahallelerde 250 milyon liranın üzerinde yol yatırımı yaptıklarını ifade eden Vali Zorluoğlu, "Bu yaklaşık 600 kilometre sıcak asfalta tekabül ediyor. Hem merkezde hem ilçelerimizde yeni yeni parklar, yeşil alanlar, yaşam merkezleri oluşturuldu. Şehir trafiğini rahatlatacak yeni yollar, kavşaklar projelendiriliyor. Önümüzdeki yıl vatandaşlarımızla buluşturulacak. Eğitime özel bir önem veriyoruz ve 238 tane okulu büyükşehir belediyesi olarak onarıp çocuklarımızın hizmetine sunduk" dedi.

"Bu külliyen yalandır, uydurmadır"

HDP Milletvekili Osman Baydemir'in ifadelerini yalanlayan Vali Zorluoğlu, "Vatandaşlarımızda bu hizmetler gerçekten memnuniyet oluşturuyor. Bazı kesimler bundan bu kadar hoşnut değildir. Bundan rahatsızlık duyanlar da var. Dün burada HDP'nin bir mitingi vardı. Burada konuşan sayın bir milletvekili, Edremit'te yaptığı çalışmalar ile halkın gönlünde taht kuran kaymakam, belediye başkan vekili için şöyle bir şey söyledi; "Edremit kaymakamı ve belediye başkan vekili ihaleye fesat karıştırdığı için görevinden alınmış" dedi. Bu külliyen yalandır, uydurmadır. Edremit başkan vekilimiz görevinin başındadır ve vatandaşa hizmet etmek için hepimiz gibi gününü gecesine katmaktadır. Vatandaşlarımızın bu tür asparagas haberlere itibar etmemesini istirham ederim" dedi.

"300 milyondan fazla belediyelerimiz hizmet yaptı"

Daha sonra konuşan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya ise siyaset kurumunun görevi şehirlerin kalkınmasına hizmet etmek olduğunu belirterek, "Van'ımız bugüne kadar yapılan hizmetlerle gelişmesini sürdürüyor. Ulaşım, sağlık, eğitim ile ilgili önemli yatırımlara şahitlik ve ev sahipliği yapıyor. Bizim Ak Parti olarak özellikle kayyum olan 100'e yakın belediyemizden her birine büyükşehir belediyelerinden her birini kardeş olarak verdik. Bu belediyelerimizin kayyum belediyelerine destek vermesini istedik. Öncelikle desteklerinden talep ettiğimiz husus teknik konulardı o bir adım daha ileri giderek hizmete dönüştü, projelere dönüştü. Şu ana kadar 100'e yakın belediyede 300 milyondan fazla belediyelerimiz hizmet yaptı. Destek verenlere teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

"Bize şan lazım değil bize dua lazım"

Kendi ismini taşıyan "Necmi Kadıoğlu Yaşam Merkezi ve Park Projesi"nin adının değiştirilmesini talep eden Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ise, "Bu projeye benim adımı vermişsiniz. Ben istirham etsem Van için daha anlamlı olmasını düşündüğümüz veya düşündüğünüz ya Van'ın çok kıymetli değerlerinden bir zatın adını ya da bu topraklar için mücadele etmiş, şehit olmuş yine bu toprağın evlatlarından birinin adını versek daha anlamlı olur diye düşünüyorum, çok daha iyi olur. Bize şan lazım değil bize dua lazım. Kardeşlerimizle zaman zaman çeşitli vesilelerle çalışıyoruz. Doğunun diğer illerinde Batman'da, Kars'ta, Erzurum'da hepsinde varız" şeklinde konuştu.

"Bugün İpekyol'umuz için tarihi bir gündür"

Daha sonra bir konuşma yapan İpekyolu Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk ise, "Bugün İpekyolu'muz için çok farklı, çok sıra dışı tarihi bir gündür. Devletimizin imkânlarının doğru zamanda, doğru yerde, milletimizin emrinde kullanıldığı zaman, neler yapılabileceğini gösteren gündür, bugün. Kardeş belediyecilik kavramının hayata geçirildiğinden nelere yapılabileceğini, huzur ortamının hizmet ortamı olduğunun en güzel örneği bugündür" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından tören, plaket taktimi ve butona basılarak temele ilk harcın dökülmesiyle son buldu.

Esenyurt beşediyesinden Van’a kardeşlik eli

Esenyurt beşediyesinden Van’a kardeşlik eli

Esenyurt beşediyesinden Van’a kardeşlik eli

Esenyurt beşediyesinden Van’a kardeşlik eli

Esenyurt beşediyesinden Van’a kardeşlik eli

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim