• BIST 9524.59
  • Altın 2488.238
  • Dolar 32.5414
  • Euro 34.7022
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Esenlerli İzciler, Allahuekber Dağı’nda Sarıkamış Şehitlerini Andı

Esenlerli İzciler, Allahuekber Dağı’nda Sarıkamış Şehitlerini Andı
Esenlerli izciler, Sarıkamış Harekatı'nın 101'inci yılında 3 bin 100 metre yükseklikteki Allahuekber Dağı'na çıkarak, eksi 40 derece soğukta 90 bin...

Esenlerli izciler, Sarıkamış Harekatı'nın 101'inci yılında 3 bin 100 metre yükseklikteki Allahuekber Dağı'na çıkarak, eksi 40 derece soğukta 90 bin şehidi saygıyla andı.

Esenler Belediyesi Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü üyesi izciler, 1914 yılında 90 bin askerin donarak şehit düştüğü 3 bin 100 metre yükseklikteki Allahuekber Dağı'na çıkarak şehitlerine karşı vefa borcunu yerine getirdi. 22-27 Aralık tarihleri arasında düzenlenen Allahuekber Şehitlerini Anma Milli Bilinç Kampı'na katılan Esenlerli izciler, 5 gün boyunca Kars- Sarıkamış'ta donarak hayatını kaybeden şehitleri anmak için gerçekleştirilen etkinliklere katıldı. Kampa; Kulüp Sorumlusu Feyzullah Sert ve Hakan Bay'ın yanı sıra; İzcilik Kulübü liderleri Ziya Çandır, Abdullah Hacıdoğan ve izciler katıldı.

ATALARINI YAD ETTİLER

İzciler kamp öncesinde Erzurum'da bir araya geldi. İzciler, Kars Kapı Şehitliği'ni ziyaret ederek, dualarla atalarını yad etti. İzciler, Kars Kapı Şehitliği'nde dualar ederek, karla kaplanan şehit mezarlarını temizledi. Atalarını yad eden izciler, daha sonra Erzurum'un Şenkaya ilçesine otobüslerle hareket ettiler. Gaziler Köyü'nün 100 yıl önce Sarıkamış Harekatı ile alınmasının ardından 85'inci Alay sancağının, köy camisindeki minareye çekilişi temsili olarak canlandırıldı. Gaziler Jandarma Komutanlığı'ndan Mehmetçikler Alay Sancağı'nı minarede dalgalandırdıktan sonra bir asker ezan okudu. Daha sonra törene katılanlar Bardız Şehitliği'ne giderek dualar ettiler.

EKSİ 40 DERECEDE KAMP KURDULAR

Esenlerli izciler, Sarıkamış şehitlerini anmak için, her yıl olduğu gibi bu yıl da, Allahuekber Dağları'na yaklaşık 5 saat süren bir tırmanış yaptı. Hava sıcaklığının gece -40 dereceyi bulduğu dağlarda açtıkları çadırlarda uyudular. İzciler zirvede şehitlerin kabirleri başında dualar okudular.

Allahuekber Dağı'nda manevi olarak büyük haz aldıklarını belirten izciler, "Atalarımızın dedelerimizin bin türlü zorluklara nasıl katlandıklarına da şahit olduk. Biz üşütmez kıyafetler içinde üşürken, dedelerimizin eldivensiz, paltosuz, potinsiz çorapsız buralarda nasıl zorluklar içinde savaştıklarını birebir yaşadık. Şehitlik mertebesi en yüksek mertebe ama Allah bize bir daha böyle acılar yaşatmasın. Bu etkinliğe katılmamız için bize maddi manevi destek veren Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu'ya da teşekkürlerimizi sunarız" diye konuştular.

Esenlerli İzciler, Allahuekber Dağı’nda Sarıkamış Şehitlerini Andı

Esenlerli İzciler, Allahuekber Dağı’nda Sarıkamış Şehitlerini Andı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim