• BIST 9079.97
  • Altın 2310.792
  • Dolar 32.3393
  • Euro 35.0674
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Esenler’e 3 Altın Karınca ödülü

Esenler’e 3 Altın Karınca ödülü
Esenler Belediyesi, Marmara Belediyeler Birliği tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri'nde 3 kategoride ödüle layık...

Esenler Belediyesi, Marmara Belediyeler Birliği tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri'nde 3 kategoride ödüle layık görüldü. Engelli ESKAT Projesi ve Şehir Düşünce Merkezi birincilik, Akıllı Ruhsat Sistemi (RASİS) Projesi ikincilik ödülü aldı.

Marmara Belediyeler Birliği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen "Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri" sahipleriyle buluştu. Bu yıl altıncısı düzenlenen ve Türkiye'nin en ciddi yerel yönetimler ödülü olarak kabul edilen yarışmanın ödül töreni, Beşiktaş'taki Conrad Bosphorus Hotel'de düzenlendi. Törene; Türkiye Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş, Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nun da aralarında bulunduğu çok sayıda ilçe, il ve büyükşehir belediye başkanı katıldı.

Yerel yönetimler üst düzey bir yarışın içinde

Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Altın Karınca Ödülleri ile yerel yönetimlerde örnek projeleri teşvik ettiklerini söyledi. Bu yıl sekiz kategori dışında ilk kez "Tabiata Saygı" ve "Tarihe Saygı" adı altında iki özel ödül de verdiklerini belirten Altepe, "Altın Karınca Ödül töreni ile örnek projeleri burada hep birlikte ayakta alkışlayacağız. Türkiye'de artık yerel yönetimler, çok üst düzeyde bir yarışın içinde. Tüm çabamız yaşanabilir, sürdürülebilir, modern ve tarihini unutmayan şehirler için" dedi.

Ülkeler yerelden kalkınır

Türkiye Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş da, konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları verdi. İstanbul'un gerçek anlamda bir barış ve huzur kenti olduğunun atını çizen Başkan Topbaş, "Yerel yöneticiler olarak hepimize büyük görevler düşüyor. Yerel yönetimlerin sorunları çözmesi çok önemli. Unutmayalım ki, ülkeler yerelden kalkınır" şeklinde konuştu.

Altepe ve Topbaş'ın konuşmalarının ardından tören, Altın Karınca Ödülleri'nin sahiplerine takdim edilmesiyle devam etti. Afet yönetimi; imar, şehircilik ve estetik; kurumsal yönetim ve gelişim; kültür ve sanat; toplum düzeni ve sosyal hizmetler; ulaşım ve altyapı hizmetleri; yeşil alan ve çevre yönetimi hizmetleri ile ar-ge ve inovasyon kategorilerinde başarılı il ve ilçe belediyelerine ödülleri takdim edildi.

Esenler 2 birincilik, 1 ikincilik ödülü aldı

Esenler Belediyesi, Afet Yönetimi kategorisinde Destek Hizmetleri Müdürlüğünün projesi Engelli ESKAT; Kurumsal Yönetişim ve Gelişim kategorisinde ise Kadın Aile Müdürlüğünün projesi Şehir ve Düşünce Merkezi ile birincilik ödülüne layık görüldü. Ruhsat Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Akıllı Ruhsat Sistemi (RASİS) Projesi ise Ar-ge ve İnovasyon kategorisinde ikincilik ödülü kazandı. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, ödülleri Türkiye Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş, Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin elinden aldı. Ödül töreni, çekilen aile fotoğrafı ile son buldu.

Esenler’e 3 Altın Karınca ödülü

Esenler’e 3 Altın Karınca ödülü

Esenler’e 3 Altın Karınca ödülü

Esenler’e 3 Altın Karınca ödülü

Esenler’e 3 Altın Karınca ödülü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim