• BIST 9548.09
  • Altın 2493.337
  • Dolar 32.4931
  • Euro 34.514
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C

Esenler Gençliği Mihmandar’da Yetişiyor

Esenler Gençliği Mihmandar’da Yetişiyor
Bilgiyle donanan, hikmetin arayışında bir gençlik, Esenler Belediyesi'nin hayata geçirdiği Mihmandar projesi ile yetişiyor.

Bilgiyle donanan, hikmetin arayışında bir gençlik, Esenler Belediyesi'nin hayata geçirdiği Mihmandar projesi ile yetişiyor.

Erdemli bir neslin yetişmesi için pek çok yatırım ve hizmeti hayata geçiren Esenler Belediyesi, "Gençliğe Açılan Kapı" sloganıyla yeni bir proje için daha kolları sıvadı. Belediye, araştıran, soran, sorgulayan ve kendisine hedef belirleyen bir gençlik yetiştirmek için Mihmandar Projesi'ni hayata geçiriyor. Şuurlu, bilgili ve erdemli gençlerin yetişmesine katkı sağlamak amacıyla ilçenin dört bir tarafında Mihmandarhaneler açılacak.

Orta öğretimden başlamak üzere üniversite eğitiminin sonuna kadar öğrencilere her daim rehberlik edecek proje ile, bilgiyle donanan ve hikmetin arayışında olan bir gençlik hedefliyoruz. Mihmandarhaneler ile gençlere hem kötü alışkanlıklardan uzak duracakları bir sosyal ortam sağlanacak, hem de onların hayata ve geleceğe dair motivasyonları yükseltilecek. Mihmandar Projesi, gençlik kampı, seminer, gezi ve sohbet halkaları gibi farklı kültürel modüllerden oluşacak.

HER DAİM REHBERLİK

Günümüz dünyasında çok farklılaşan hayat şartları ile birlikte sanal ve hedefsiz bir gençliğin yetiştiğini belirten Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "Mihmandar projemiz ile Esenler'deki gençliğimizi, dünya gençliği ile rekabet edebilecek, nereye gideceğini, nerede duracağını bilen bilgi ile donatacağız. Bunun için de eğitimden sağlığa, kültürden spora kadar her daim onlara rehberlik yapacağız" dedi.

GENÇLİĞE HAYAT İKSİRİ

"Daha yaşanabilir, daha adil bir dünya, daha müreffeh ve yeryüzünde söz sahibi bir Türkiye için gençlerimize şuur ve istikamet vermek zorundayız" diyen Göksu, "Bu şuurla teçhiz edilmiş olan gençler inançları, değerleri, ülkeleri ve milletleri adına hep daha fazlasını isteyeceklerdir. Bu gençler hem kendileri durmadan ve geriye bakmadan yürüyecek, hem de yeryüzündeki bütün gençlere mihmandarlık edeceklerdir. İşte bu sebeple Esenler'de ESGEV'ler başta olmak üzere yürüttüğümüz gençlik çalışlarına Mihmandarhaneler'i de ekleyeceğiz. Mihmandarhaneler, Esenler gençliğinin hayat iksiri olacak" şeklinde konuştu.

"YERYÜZÜNÜN VİCDANIYIZ"

Esenler'deki her bir genç kategorisini hayata hazırlamak için ne gerekiyorsa yaptıklarını söyleyen Göksu, "Yeni neslimizi kültür kodlarımızla buluşturacağız. Buluşturacağız ki ne büyük bir medeniyete mensup olduğumuzu anlasınlar. Bundan sonra da ne büyük bir medeniyet inşa edebileceklerini görsünler. Bunu yapmak zorundayız. Çünkü biz yeryüzünün vicdanıyız. Türkiye olmazsa dünya vicdanını kaybeder" dedi.

Esenler Gençliği Mihmandar’da Yetişiyor

Esenler Gençliği Mihmandar’da Yetişiyor

Esenler Gençliği Mihmandar’da Yetişiyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim