• BIST 9039.84
  • Altın 2301.553
  • Dolar 32.325
  • Euro 35.056
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Esenler Belediyesi iftar sofrasını evlere taşıyacak

Esenler Belediyesi iftar sofrasını evlere taşıyacak
On bir ayın sultanı Ramazan ayında Esenler'deki iftar sofraları "Alo iftar" projesi ile evlere taşınıyor.

On bir ayın sultanı Ramazan ayında Esenler'deki iftar sofraları "Alo iftar" projesi ile evlere taşınıyor. Esenler Belediyesi yaptığı proje ile zengin, ihtiyaç sahibi gözetmeksizin iftarını yetiştiremeyenlerin imdadına koşuyor.

Esenler Belediyesinin ilçede Ramazan ayının manevi iklimini yansıtarak oluşturdukları Ramazan ayına özel projeler, Esenler Dörtyol Meydan'da tanıtıldı. Tanıtım programına Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Göksu, konuşmasında Ramazan ayı içerisinde "iftarımı nasıl yapacağım" diye düşünen vatandaşların olmaması için birçok proje yaptıklarını vurguladı. Yaptıkları projeler arasında, çocuk iftarları, iftar çeşmeleri, eve teslim iftar, Anadolu'yu Mayalayanlar, Çınaraltı Sohbetleri, Alo İftar, Askıda İftar ve Alo Sahur'un tanıtımı yapıldı.

Projelerin arasında en dikkat çekeni ise zengin veya ihtiyaç sahibi gözetmeksizin iftarını yetiştiremeyen vatandaşların "Alo iftar" projesi ile 4 çeşit yemeğin evlerine götürülmesi oldu. Vatandaşların bu hizmetten yararlanabilmesi için gereken tek şart Esenler ilçesinde ikamet etmesi gerekiyor.

"Günlük ortalama her akşam 6 bin kişiye iftar sofrası kuracağız"

Ramazan ayında her gün 6 bin kişiye iftar vereceklerini vurgulayan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "İftar çadırlarında iftar ettirmek yerine, insanları iftar kuyruğuna sokmak yerine her bir yoksulun evine gidip çocukları ile birlikte iftar sofrasını kuralım. Bu nedenden dolayı biz bir iftar çadırı kurmuyoruz, tespit etmiş olduğumuz ne kadar yardım etmemiz gereken insanımız varsa evinde dört çeşit yemek ile beraber iftar sofrasını kuruyoruz. Yaklaşık 4 bin 200 kişiye bu Ramazanda evinde iftar vereceğiz. Günlük iftarını hazırlayamayan hanımefendiler olabiliyor burada, zengin veya yoksul ayırt etmeden, ilçemizde oturmak şartı "Alo iftar" hattımızı aramaları ile motorize ekiplerimizle iftar götürüyoruz. Sokak iftarlarımız olacak burada binlerce vatandaşımıza iftarlar vereceğiz. Günlük ortalama her akşam 6 bin kişiye iftar sofrası kuracağız. Bu iftarlar ilçemizde bulunan hayır sahipleri tarafından veriliyor, biz bu iftarların verilmesine aracı oluyoruz" şeklinde konuştu.

Tanıtım programına gelen vatandaşlara da Ramazan ayı programı çerçevesinde ikram edilecek olan Osmanlı Macunu, pamuk şeker, mısır ve dondurma ikramında bulunuldu.

Esenler Belediyesi iftar sofrasını evlere taşıyacak

Esenler Belediyesi iftar sofrasını evlere taşıyacak

Esenler Belediyesi iftar sofrasını evlere taşıyacak

Esenler Belediyesi iftar sofrasını evlere taşıyacak

Esenler Belediyesi iftar sofrasını evlere taşıyacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim