• BIST 9693.46
  • Altın 2511.705
  • Dolar 32.57
  • Euro 34.7682
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Esenler, 2 bin 16 metre Türk Bayrağı ile rekor kırmaya hazırlanıyor

Esenler, 2 bin 16 metre Türk Bayrağı ile rekor kırmaya hazırlanıyor
Esenler Belediyesi tarafından amatör spor kulüplerine ve öğrencilere malzeme desteğinin yapıldığı programda Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu,...

Esenler Belediyesi tarafından amatör spor kulüplerine ve öğrencilere malzeme desteğinin yapıldığı programda Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, milli iradeyi göstermek için 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na özel 15 Temmuz Şehitlerinin fotoğraflarının yer alacağı 2 bin 16 metre bayrak açacaklarını söyledi.

Esenler Belediyesi "Spora ve sporcuya tam destek" sloganıyla bu yıl ilçede faaliyet gösteren 11 spor kulübüne ve 51 okula yaklaşık 320 bin lira tutarında spor malzemesi yardımında bulundu. Esenler Belediyesi Spor Kompleksi'nde gerçekleşen programa Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nun yanı sıra ilçede faaliyet gösterene sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda sporcu katıldı. Program kapsamında yapılan protokol konuşmalarının ardından Başkan Göksu, içerisinde eşofman, ayakkabı ve toptan formaya kadar bütün spor malzemelerinin yer aldığı paketleri kulüp yöneticilerine teslim etti.

"15 Temmuz şehitlerinin yer aldığı 2 bin 16 metre Türk Bayrağını hep beraber taşıyacağız"

Esenler Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında Atışalanı Caddesinde 2 bin 16 metre uzunluğunda, üzerinde 4.5 metre genişliğinde 15 Temmuz Şehitlerinin fotoğraflarının yer alacağı devasa Türk Bayrağını açmaya hazırlanıyor. Spor malzemesi dağıtım töreninde yaptığı konuşmada milli iradenin önemini anlatan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Haftaya Cumartesi günü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Esenler ilçemizde bir Türkiye rekoru karacağız. Esenlerde bulunan Atışalanı Caddesi'ni cumartesi günü komple trafiğe kapatıyoruz. O gün 2 bin 16 metre Türk Bayrağını hep beraber caddede taşıyacağız. Devasa bayrağın üzerinde 15 Temmuz Gecesi Türkiye'nin çeşitli yerlerinde şehit olmuş 241 şehidimizin görsellerinin işlendiği bayrak şeklinde taşıyacağız" dedi.

"Bütün vatandaşlara milli iradeyi Atışalanı Caddesi'nde bir kez daha göstereceğiz"

15 Temmuz Gecesi vatandaşların gösterdiği milli iradenin ne demek olduğunu Atışalanı Caddesi'nde göstereceklerini belirten Başkan Göksu, "Bunun için Cumartesi günü Atışalanı Caddesine bütün kulüpleri kendi kıyafetleriyle, bütün okulları kendi formalarıyla, bütün insanımızı kendi özel giysileriyle beraber davet ediyoruz. İstiyoruz ki o gün doktor, hemşire, asker, polis herkes kendi önlüğüyle gelsin. Bu çalışma ile bütün millet milli iradenin ne demek olduğunu millet olmanın ne demek olduğunu yeniden Atışalanı Caddesi'nde görsün istiyoruz" diye konuştu.

"Spor malzemelerini vermeyi kendimize görev olarak kabul ediyoruz"

Spor malzemelerinin dağıtımıyla gençleri spora teşvik etmek istediklerini söyleyen Başkan Göksu, "Biz her yıl spor kulüplerimize ve spor okullarımıza malzeme konusunda her yıl destek vermeye devam ediyoruz. Bu sene 11 kulübümüze ve bütün okullarımıza malzeme desteğimizi yine yapıyoruz. Yaklaşık bin 500 sporcumuzun kullanacağı malzemelerle beraber 52 okulda bütün öğrencilerimizin kullanacağı spor malzemelerini belediye olarak vermeyi kendimize bir görev olarak görüyoruz. Bu çalışmayı Esenler Belediyesinin parası çok olduğu için değil, bu işin olmasının gerektiğine inandığım için yapıyorum" şeklinde konuştu.

Esenler, 2 bin 16 metre Türk Bayrağı ile rekor kırmaya hazırlanıyor

Esenler, 2 bin 16 metre Türk Bayrağı ile rekor kırmaya hazırlanıyor

Esenler, 2 bin 16 metre Türk Bayrağı ile rekor kırmaya hazırlanıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim