• BIST 9715.42
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 28 °C

ESBAŞ, gelişme alanındaki zeytin ağaçlarını taşıyor

ESBAŞ, gelişme alanındaki zeytin ağaçlarını taşıyor
"Çevre Yönetim Sistemi" belgesine sahip Ege Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi A.Ş. (ESBAŞ), gelişme alanındaki zeytin ağaçlarını taşıyor.

"Çevre Yönetim Sistemi" belgesine sahip Ege Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi A.Ş. (ESBAŞ), gelişme alanındaki zeytin ağaçlarını taşıyor. Toplam 2,2 milyon metrekare alanda 1990 yılından beri faaliyet gösteren ESBAŞ'ta, halihazırda 18 bin 500 kişiye istihdam sağlanıyor. Yüzde 100 doluluk oranına ulaşan bölge, geçen aylarda genişleme ve faaliyet ruhsat süresinin uzatılması konusunda Serbest Bölgeler Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürlüğü ile ön protokol imzaladı. Bu çerçevede İzmir Büyükşehir Belediyesi imar planlarında 1987 yılından bu yana gelişme alanı olarak belirlenen alanın, serbest bölgeye ilave edilmesi çalışmaları başladı. Bu alanda bulunan ve ESBAŞ'a ait olan parsellerdeki zeytin ağaçları, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün izni ve Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle transplantasyon yöntemiyle taşınacak. Gelişme alanında, ESBAŞ'a ait parseller içerisinde yer alan zeytin ağaçları, tek tek ve özenle kökleri ve dalları zarara uğratılmadan götürülecek. Belediyenin açık ve yeşil alanlarında değerlendirilecekler.

ESBAŞ, geçen yıllarda da Gaziemir Belediyesi ile yaptığı işbirliği çerçevesinde Dünya Çocukları Barış ve Dostluk Ormanı'na ve Sarnıç'ta bulunan piknik alanına çok sayıda ağacın dikilmesini sağlamıştı. Ayrıca geçen sene yine Gaziemir'de bulunan ve bir yangında yok olan pirenlik alanının, bölgenin genişleme alanından taşıyarak diktiği 100'ün üzerinde zeytin ağacıyla yeniden yeşil alan olarak kazanılmasını sağlanmıştı. Bu proje kapsamında transplantasyon yöntemiyle sökülen zeytin ağaçları ve zeytin fidanları dikilmişti.

ESBAŞ, gelişme alanındaki zeytin ağaçlarını taşıyor

ESBAŞ, gelişme alanındaki zeytin ağaçlarını taşıyor

ESBAŞ, gelişme alanındaki zeytin ağaçlarını taşıyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim