• BIST 9105.26
  • Altın 2323.989
  • Dolar 32.3607
  • Euro 34.9689
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Esat Delihasan: Karatede geleceğin yıldızları yetişiyor

Esat Delihasan: Karatede geleceğin yıldızları yetişiyor
Bursa'nın Gemlik ilçesinde düzenlenen Yıldızlar Türkiye Şampiyonası dün oynanan müsabakalarla sona ererken, 2006 doğumluların tatamiye indiği son günde...

Bursa'nın Gemlik ilçesinde düzenlenen Yıldızlar Türkiye Şampiyonası dün oynanan müsabakalarla sona ererken, 2006 doğumluların tatamiye indiği son günde 14 dalda madalya sahiplerine kavuştu.

Yarışların ve sporcuların büyük heyecan yaşattığını belirten Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, şampiyonayı değerlendirirken, "Geleceğin yıldızları yetişiyor." dedi.

Şampiyonaya dair açıklamalarda bulunan Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, yapılan müsabakalardan çok memnun olduklarını belirterek, "Yapılan performanslar bizi çok memnun etti. Buralarda yarışan çocuklarımız ileride ülkemizi uluslararası arenada temsil edecekler. Her bir sporcumuz geleceğin yıldızı olabilecek durumda." diye konuştu.

Şampiyonanın karateciler için güzel bir tecrübe olduğunun altını çizen Başkan Esat Delihasan, "Sporcularımızın burada gösterdikleri performans, geleceği planlamamız açısından bize ışık tutuyor. Çocuklarımızı önemsiyoruz çünkü onlar Türk sporunun ve karatesinin geleceğidir." yorumunda bulundu.

Gemlik Belediyesi ve Gemlik Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğü'nün desteğiyle düzenlenen Yıldızlar Türkiye Karate Şampiyonası tamamlandı. Gemlik Kaymakamlığı'nın da destek verdiği organizasyonda son gün müsabakaları kıyasıya rekabete sahne oldu.

2006 doğumlu isimlerin tatamiye çıktığı son günde bayan kata dalında geçen yılın şampiyonu Esma Sıla Evsan, finalde karşılaştığı rakibi Feriyde Yavuz'u 3-2 mağlup ederek unvanını korumayı başardı.

Erkek katada ise geçtiğimiz yıl üçüncülük kürsüsüne çıkan Enes Özdemir, finalde Muhammed Efe Yurtseven'i 5-0 yenerek altın madalyanın sahibi oldu.

ŞAMPİYONADA İSTANBUL HAKİMİYETİ

27-31 Ocak tarihleri arasında Gemlik Kapalı Spor Salonu'nun ev sahipliğinde düzenlenen Yıldızlar Türkiye Karate Şampiyonası'nda 53 ilden 1916 sporcu madalya için tatamiye indi. Organizasyon boyunca katada 10 ferdi, 4 takım; kumitede ise 44 dalda madalya sahiplerine kavuştu.

Şampiyonaya 466 sporcu ile katılan İstanbul, aldığı 72 madalya ile il sıralamasında birinci sıraya yükselirken, 229 sporcu ile 23 madalya toplayan ev sahibi il Bursa ikinci sıraya yerleşti. Organizasyonda 162 sporcu ile yer alan Ankara ise kazandığı 28 madalya ile üçüncü sıraya yerleşti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim