• BIST 8719.9
  • Altın 2238.96
  • Dolar 32.3373
  • Euro 35.0969
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C

Esad’ın bombaları 11 kişilik aileyi 3 kez yerlerinden etti

Esad’ın bombaları 11 kişilik aileyi 3 kez yerlerinden etti
Suriye'deki iç karışıklıklar nedeniyle Türkiye sınırına yakın yerlere inşa edilen çadır kentlerde yaşayan Suriyeli sayısı 1 milyona dayandı.

Suriye'deki iç karışıklıklar nedeniyle Türkiye sınırına yakın yerlere inşa edilen çadır kentlerde yaşayan Suriyeli sayısı 1 milyona dayandı. Esad rejiminin bombardımanı yüzünden defalarca yer değiştiren aileler dikkat çekti. Türk Diyanet Vakfı ise bir yandan yeni çadır kentler inşa ederken, diğer yandan gıda, barınma ve temizlik yardımlarını sürdürüyor.

İdlib kırsalında Türkiye Diyanet Vakfı'nın barınma hizmeti verdiği Tellel Kerame bölgesinde 50 bin aile, 200 bin kişi yaşıyor. Hama ve Humus bölgelerinde rejim güçlerinin saldırıları nedeniyle pek çok aile de Türkiye sınırı yakınlarındaki çadır kentlere adeta akın ediyor. Sınıra yakın bölgelere gelen Suriyeli sayısı 1 milyona dayandı.

Tellel Kerame'deki 2 çadırda 11 kişilik ailesiyle yaşayan Hatice Mahal (74), memleketleri Hama'da rejim güçlerinden kaçtıktan sonra üç kez yer değiştirdiklerini belirterek, "Çok büyük sıkıntılar çektik. Uçakların bombardımanından 3 defa kaçmak zorunda kaldık. Sarmada bölgesi sınıra çok yakın olduğu için güvenli bölge olarak düşündük" diye konuştu.

Hatice Mahal'ın oğlu Muhammed Mahal (41) ise "Bölge çok çamur. 2 gün önce yağmur yağdı, yerler çok kötü oldu. Çadırın dışına dahi çıkamadık. Acil bir durum olduğu zaman hepimiz toplanıp hastaları taşıyoruz çünkü araçlar buraya giremiyor" ifadelerini kullandı.

Çadır kentlere gıda, giyecek gibi yardımlar yapan Türkiye Diyanet Vakfı'nın Suriye Koordinatörü Mustafa Erdem de Esad rejiminin Hama ve Humus'taki saldırıları nedeniyle kaçan Suriyeliler için Babuska bölgesinde de çadır kentler hazırladıklarına değinerek şunları söyledi:

"Buraya son 2-3 haftada kaçan aileler için 170 çadır kurduk. Burada 170 aile yaşıyor. Ailelerin barınma, gıda, temizlik ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Başka bölgelerde yine çadırlar kurduk. Bu anlamda çalışmalarımız devam ediyor. Hama'dan gelen aileler için çevrede 600 çadır daha kuruldu. Önümüzdeki haftalarda bu rakamı bine tamamlayacağız. Bu şekilde insanların hayatlarını kolaylaştıracak çalışmalara devam edeceğiz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim