• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 22 °C

Eş Katiline İndirimsiz Müebbet Hapis Cezası

Eş Katiline İndirimsiz Müebbet Hapis Cezası
Adana'da nikahsız eşi 44 yaşındaki Saadet Yalçınkaya'yı kıskançlık nedeniyle av tüfeğiyle vurarak öldüren 53 yaşındaki Aslan Gürbüz'e müebbet hapis cezası veren mahkeme, herhangi bir ceza indirimi de uygulamadı.

Aslan Gürbüz, nikahsız eşi 4 çocuk annesi Saadet Yalçınkaya ile birlikte 24 Haziran'da tarlada çalıştıktan sonra dinlenmek için merkez Seyhan İlçesi Gülbahçesi Mahallesi'ndeki evine döndü. İddiaya göre sokaktan gelen gürültü nedeniyle bahçe kapısından dışarı bakan Gürbüz, 4 kişinin evini gözlediğini fark etti. Gürbüz, bu sırada evin duvarına taş atılması üzerine av tüfeğini alarak dışarı çıktı. Dışarıda bekleyen gençlere taşı kimin attığını soran Gürbüz'e, gençler kaçan bir kişinin taş attığını söyledi. Gürbüz de havaya 2 el ateş ederek geri eve girdi. Eşine, "Hanım bak bu gençler boşu boşuna buraya gelmezler. Bir anlamı var mi eve taş atıyorlar. Bu insanlarla beni karşı karşıya getirme" dedi. Bunun üzerine Saadet Yalçınkaya evden kaçmaya çalıştı. Aslan Gürbüz, eşinin arkasından giderek av tüfeğiyle ateş ederek öldürdü.

NÜFUSA KAYITLI OLMADIĞI ORTAYA ÇIKTI

Cinayetin ardından olay yerine gelen mahalleli, Aslan Gürbüz'ü öldüresiye dövdü. Polisin uzun uğraşlar sonucu mahalle sakinlerinin elinden aldığı Gürbüz, tedavisi tamamlandıktan sonra tutuklandı. 2'si erkek 4 çocuk sahibi olan Saadet Yalçınkaya'nın nüfusta da kayıtlı olmadığı ortaya çıktı. Yalçınkaya'nın dünyaya getirdiği çocuklarının da Aslan Gürbüz'ün resmi nikahlı eşinin üzerine nüfusa kaydedildiği anlaşıldı.

KAZA SAVUNMASI

Aslan Gürbüz, kasten öldürme suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle Adana 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasın çıktı. Eşiyle arasında herhangi bir sorunun olmadığını anlatan Gürbüz savunmasında şunları söyledi:

"Eşim ve kızımla uyurken evin avlu duvarına çok büyük bir taş atıldı. Kalkıp baktığımda 3 kişinin evi gözlediğini 1 kişinin de avlu duvarına tırmandığını gördüm. Bunun üzerine av tüfeğini alarak dışarı çıkınca kaçmaya başladılar. Havaya 1 el ateş ederek onları korkutmak istedim. Eşime kalabalığın evimize doğru geldiğini söyledim. Eşim evimizin yanındaki üzeri sacla kaplı depodan kaçtı. Bu sırada bir gürültü duydum. Eşimin yere düştüğünü anladım. Dışarı çıktığımda eşim yerde yatıyordu. Ben eşime doğru değil kalabalığa doğru ateş ederek yaklaşmalarına engel olmaya çalıştım. Eşime ateş etmedim. Ben yanında dururken tüfeğe asılmış olabilir ya da ben eğildiğimde cebimdeki sigara tabakası ya da çakmak tüfeğe değmiş olabilir. Eşimin yaralandığını fark etmedim."

Mahkeme heyeti, Aslan Gürbüz'ü kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezasına çarptırırken herhangi bir ceza indirimi uygulamadı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim