• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C

Eş Başkanlar Ziyaretlerini Sürdürüyor

Eş Başkanlar Ziyaretlerini Sürdürüyor
Büyükşehir Belediyesi, Sur'daki evlerini zorunlu terk eden ailelere gıda, giysi, mutfak eşyası, döşek, yorgan, battaniye ve benzeri yardımlarını sürdürürken,...

Büyükşehir Belediyesi, Sur'daki evlerini zorunlu terk eden ailelere gıda, giysi, mutfak eşyası, döşek, yorgan, battaniye ve benzeri yardımlarını sürdürürken, Eş Başkanlar Gültan Kışanak ve Fırat Anlı da Sur mağduru aileleri ziyaret etmeye devam ediyor. Eş Başkan Gültan Kışanak, ilçeden 3 bin 900 ailenin göç ettiğine dikkat çekti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, Sur ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı ve çatışmalar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan aileleri ziyaret etmeye devam ediyor. Eş Başkan Kışanak, Yenişehir ilçesine yerleşen Atlı ailesi ve Bağlar ilçesine yerleşen İpek ailesini, Eş Başkan Anlı ise Bağlar ilçesinde ikamet eden Gültekin ve Yatık ailelerini ziyaret etti.

"OLUMSUZ TABLO BİRLİKLE AŞILACAK"

Kışanak, ilk ziyaretini Sur ilçesi Hasırlı Mahallesi'nden Yenişehir Şehitlik Semti'ne zorunlu göç ederek yerleşen Hıdır ve İpek Atlı ailesine yaptı, sorunlarını dinledi. Ziyaret esnasında Kışanak, ailenin küçük çocuklarıyla yakından ilgilendi. Daha sonra Bağlar ilçesi Alipınar Mahallesi'nde Kader ve Çiçek İpek ailelerinin evine misafir olan Kışanak, Suriçi'nde sokağa çıkma yasakları ile birlikte 6 mahalleden 3 bin 900 ailenin göç etmek zorunda kaldığını, bu olumsuz tablonun dayanışma, birlik ve beraberlikle aşılacağını belirtti.

"EN ÇOK ÇOCUKLAR ETKİLENİYOR"

Eş Başkan Anlı ise, Bağlar ilçesine yerleşen Gültekin ailesini ziyaret etti. Anlı, evde ikamet eden üç aileyle sohbet etti, sorunlarını dinledi. Dayanışma içerisinde zor günlerin üstesinden gelineceğini kaydeden Anlı, yaşanan bu travmadan en çok çocukların etkilendiğini, bu nedenle çocukları belediyenin servis araçlarıyla evlerinden alıp Sümerpark'taki kreşte uzman psikologların eşliğinde vakit geçirmeleri için gerekli çalışmaların yapılacağını belirtti.

Hayat Gültekin ise Sur ilçesinde Hacı Ahmet Camii'nin yanında oturduklarını, evlerinin yıkıldığını belirterek, "Biz Sur'dan vazgeçmeyeceğiz, yine Sur'a gideceğiz." dedi.

Anlı, daha sonra Yatık ailesini ziyaret etti. Üç ailenin ikamet ettiği evde Eş Başkan Anlı, sorunları dinledi.

Eş Başkanlar Ziyaretlerini Sürdürüyor

Eş Başkanlar Ziyaretlerini Sürdürüyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim