• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Eş Başkanlar Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi İnşaatını Denetledi

Eş Başkanlar Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi İnşaatını Denetledi
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, büyükşehir ve 10 ilçe belediyesinin 30 yıllık katı atık sorununu...

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, büyükşehir ve 10 ilçe belediyesinin 30 yıllık katı atık sorununu çözecek Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi inşaatını denetledi, ardından Sevindik Mahallesi sakinlerini ziyaret etti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, Çınar'ın Sevindik Mahallesi'nde inşaat çalışmaları devam eden Entegre Katı Atık Yönetim Tesisini yerinde denetledi, Proje Müdürü Nihat Demiroğlu'dan çalışmaların seyri hakkında bilgi aldı. Ardından Sevindik Mahallesi sakinleriyle bir araya gelen eş başkanlar, yapılacak tesis hakkında bilgi verdiler. Tesisin Avrupa standartlarında inşa edildiğini, hiçbir şekilde mahallede yaşayanlara, hayvanlara ve doğaya zarar vermeyeceğini kaydeden eş başkanlara, Çınar ve Bağlar Belediye Eş Başkanları, DBP ve HDP Çınar İlçe Eş Başkanları, DBP ve HDP Bağlar İlçe Eş Başkanları, meclis üyeleri, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ve ilgili daire başkanları eşlik etti.

Çınar'ın Sevindik Mahallesi'nde inşaatı devam eden, Büyükşehir, Bağlar, Yenişehir, Kayapınar, Sur, Dicle, Eğil, Ergani, Bismil, Hani ve Çınar Belediyesi'nin katı atık sorununu çözecek tesisin inşaatı 1277 dönümlük alanda sürüyor. Nisan 2017'de tamamlanacak çalışmalar kapsamında, 5 adet aktarma istasyonu, 4 adet mevcut evsel katı atık depolama sahasının rehabilitasyonu, gaz toplama (elektrik enerjisi üretimi) tesisi, sızıntı suyu arıtma tesisi, tıbbi atık sterilizasyon tesisi ve ambalaj atıkları ayırma tesisi yapılacak.

34 milyon avroya mal olacak tesisle belediyelerin sınırları içindeki katı atık sorunu, geri kazanım, işleme ve bertaraf aşamaları yönetilip işletilecek.

Eş Başkanlar Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi İnşaatını Denetledi

Eş Başkanlar Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi İnşaatını Denetledi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim