• BIST 8990.32
  • Altın 2291.731
  • Dolar 32.3264
  • Euro 35.0657
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

"Erzurum’un Yüzleri" Fidanlarla Yeniden ‘Can’landı

"Erzurum’un Yüzleri" Fidanlarla Yeniden ‘Can’landı
İnsani Değerler Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi(ATAİDEM)'nin hazırlamış olduğu; "Değerler Eğitimi Kapsamında Üniversite Öğrencileri İşbirliği...

İnsani Değerler Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi(ATAİDEM)'nin hazırlamış olduğu; "Değerler Eğitimi Kapsamında Üniversite Öğrencileri İşbirliği ile MEB Ortaokul Öğrencilerinde Çevre ve Ağaç Sevgisi Bilincini Geliştirme (Erzurum İli Örneğinde Topluma Hizmet Uygulamaları Çalışması)" adlı projenin uygulaması Atatürk Üniversitesi kampüsünde gerçekleştirildi.

"Erzurum'un Yüzleri Fidan Oluyor" temasını taşıyan proje kapsamında Erzurum'un tarihi değerleri, yetiştirdiği âlimler, şairler ve hikmet sahibi şahsiyetler için Atatürk Üniversitesi tematik orman alanında her bir değerin etiketlendirildiği 300 meşe fidanı dikildi.

İlahiyat Fakültesi İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi Bölümü ile ATAİDEM işbirliği ile gerçekleştirilen ve Orman Bölge Müdürlüğü tarafından desteklenen etkinliğe, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Sait Keleş, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Davut Yaylalı, ATAİDEM Müdürü Prof. Dr. Cengiz Gündoğdu, Orman Bölge Müdürlüğü Erzurum Merkez İşletme Müdürü Mehmet Kaya, İşletme Şefi Ömer Er, İDKAB Bölümü Öğretim Üyeleri ve öğrenciler katıldı.

ATAİDEM Müdürü Prof. Dr. Cengiz Gündoğdu yaptığı konuşmada, Değerler Eğitimi alanında oluşan bilgilerin eğitim uygulamalarına yansıtılması ve uygulama sonuçlarına göre bu eğitimlerin şekillendirilmesinin mevcut eğitimlere ciddi yenilikler getireceğini, çağdaş değer eğitimi yaklaşımları eşliğinde, aktif eğitim etkinliği planlanmalarının bu ihtiyacı karşılayabileceğini belirtti. Öğrencilerle birlikte fidan toplama ve bu fidanların dikimi safhasında yaparak ve yaşayarak öğrenme yaklaşımının bu bağlamda etkili olacağını ifade eden Gündoğdu, tabiata sağlayacağı katkı ile birlikte manevi hatıraları da canlandırma açısından örnek sayılacak bu projeyi yürüten İDKAB Bölümü Öğretim Üyelerine, etkinliğe katılan öğrencilere ve destek sağlayan herkese teşekkür etti.

2015 yılından itibaren Atatürk Üniversitesi'nin EBYS'ye geçtiğini belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Sait Keleş, kâğıt kullanımında ciddi oranda tasarrufa gidildiğini ve yıllık ortalama 200 ağacın kesilmesinin engellendiğini söyledi. Keleş: "EBYS'yle birlikte üniversite olarak kâğıt tasarrufu yapıp hem milli kalkınmaya yardımcı oluyoruz hem de orman varlığını koruyoruz. Her yıl kâğıt, karton ve yaşamsal ihtiyaçlarımız için kişi başı ortalama 7 adet ağaç tüketiyoruz. Bu demek oluyor ki her sene doğaya en azından 7 fidan dikmeliyiz. Bizde Atatürk Üniversitesi olarak her yıl düzenli bir şekilde ağaç dikimi yapıyoruz. Böylelikle orman varlığı bakımından alt seviyede olan Erzurum'a on binlerce ağaç kazandırıyoruz" dedi.

"Erzurum’un Yüzleri" Fidanlarla Yeniden ‘Can’landı

"Erzurum’un Yüzleri" Fidanlarla Yeniden ‘Can’landı

"Erzurum’un Yüzleri" Fidanlarla Yeniden ‘Can’landı

"Erzurum’un Yüzleri" Fidanlarla Yeniden ‘Can’landı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim