• BIST 9079.97
  • Altın 2322.335
  • Dolar 32.3413
  • Euro 34.9435
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Erzurum’un Uzundere İlçesi Dünyanın En Sakin Kentleri Arasında Yer Aldı

Erzurum’un Uzundere İlçesi Dünyanın En Sakin Kentleri Arasında Yer Aldı
İtalya'da geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen toplantıda, Erzurum'un Uzundere ilçesi "cittaslow (sakin şehir)" ağına kabul edildi.

Erzurum'un Uzundere ilçesi sakin şehirler arasına girmeyi başardı.

İtalya'da geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen toplantıda, Erzurum'un Uzundere ilçesi "cittaslow (sakin şehir)" ağına kabul edildi. Karar ilçede memnuniyetle karşılandı.

Erzurum'a 90 kilometre uzaklıkta olan Uzundere İlçesi; Yedigöller, yanı başındaki Tortum Şelalesi ve muhteşem doğasıyla görenleri adeta cezbediyor.

19 Mart'ta İtalya'da yapılan Cittaslow İcra Kurulu toplantısında "sakin şehir" ağına kabul edilen Uzundere Türkiye'nin 11. "sakin şehri" oldu.

BAŞKAN ÖZSOY: "SORUMLULUĞUMUZ ARTTI"

Uzundere İlçesi Belediye Başkanı M. Halis Özsoy, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, "19 Mart 2016 tarihinde Uzundere İlçemiz Dünya Sakin Kentler Birliği'ne girdi. Türkiye'nin on birinci sakin kenti. Buraya girebilmemiz için bazı kriterler vardır onları yerine getirmemiz lazımdı. Bunlardan en önemlisi beşeri sermaye, bunun yanında coğrafyamız, bunun yanında tarihi ve turistik özelliklerimiz, en önemlisi çevreye olan duyarlılığımız. Bu kriterleri yerine getirdiğimiz için Uzundere İlçemiz Dünya Sakin Kentler Birliği'ne kabul edildi, bu bizim de sorumluğumuzu artırdı. Bundan sonra doğaya, yeşile ve çevreye karşı daha duyarlı politikalar izlemek zorundayız." dedi.

KAYMAKAM UZAN: "TÜRKİYE'DE ON BİRİNCİ İLÇE OLDUK"

Erzurum Uzundere İlçe Kaymakamı Hacı Aslan Uzan ise yaptığı açıklamada, "Bir yıldır üzerinde çalıştığımız projedir. Sakin Kentler Birliği'ne üyelik sürecini yürüttük. Bunun için proje ekibi kurduk. Kurulan proje ekibi ile başvuru dosyasını hazırladık. Yaklaşık yedi başlıkta ve yetmiş kritere uygunluğumuzun denetlenmesini sağladık. Sosyal ve çevre alanlarındaki projeler ve üretime katkı sağladık. Katma değerli ürünlerini sağlayan projeler. 19 Mart 2016 Uluslararası Sakin Kentler Birliği icra kurulu toplantısında da ilçemiz Sakin Kentler unvanını aldı. Kısa adı CİTTASLOW " Yavaş Şehir " demek, bu ne anlama geliyor, bu ilçemize bir vizyon çiziyor, bu ilçenin gelecek yirmi yılını şekillendirmek arzusundayız. Türkiye'de on birinci ilçe olduk, sakin kent ünvanı bakımından da 3 Mayıs 2016'da Erzurum'da klasman ve sertifika töreni ile " Uluslararası Sakin Kent Birliği Başkan Yardımcısı Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer bey sertifikayı tarafımıza verecek" dedi.

UZUNDERELİLERİN HAKLI GURURU

Kararı büyük bir memnuniyet ve sevinçla karşılayan Uzundereliler ise, "İlçemiz bir kere sakin, olay yok, hırsızlık yok, Adliyemiz dahi ilçemizde olaylar olmadığı için Tortum İlçesine götürüldü. Uzundere İlçemiz Doğu Anadolu fiziki yönüyle bulunmaz bir ilçesi. 2013 yılında da Bakanlar Kurulu kararı ile Turizm Merkezi olarak ilan edilmişti. Doğu Anadolu'da seracılığın geliştiği ilçemizdir. İyi tarım uygulamaları ile geliştirdik ve üç yıldır da hız verdik" diye konuştular.

Erzurum’un Uzundere İlçesi Dünyanın En Sakin Kentleri Arasında Yer Aldı

Erzurum’un Uzundere İlçesi Dünyanın En Sakin Kentleri Arasında Yer Aldı

Erzurum’un Uzundere İlçesi Dünyanın En Sakin Kentleri Arasında Yer Aldı

Erzurum’un Uzundere İlçesi Dünyanın En Sakin Kentleri Arasında Yer Aldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim