• BIST 9443.71
  • Altın 2502.724
  • Dolar 32.597
  • Euro 34.805
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Erzurum’un çalışma hayatında milli seferberlik hareketi

Erzurum’un çalışma hayatında milli seferberlik hareketi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından başlatılan "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Programı" kapsamında Erzurum'da düzenlenen ilk toplantı...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından başlatılan "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Programı" kapsamında Erzurum'da düzenlenen ilk toplantı Vali Seyfettin Azizoğlu başkanlığında yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Milli Seferberlik Çağrısı'nın ardından harekete geçen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, içerisinde iş verenler için önemli destekler içeren "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Programını" başlattı. 2016 yılına oranla daha fazla istihdam hedefiyle başlanılan bu program çerçevesinde 81 ilde toplantılar düzenleniyor.

Erzurum'da da proje kapsamında ilk toplantı Vali Seyfettin Azizoğlu başkanlığında yapıldı. Valilikte gerçekleşen toplantıya; Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Nizamettin Durmuş, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Recep Demir, KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürü Veysel Vural, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Rasim Fırat ve ilgili yetkililer katıldı. Burada konuşan Vali Azizoğlu, program ile amaçlarının istihdamın artırılarak işsizliğin azaltılması olduğunu belirtti.

Öncelikli hedeflerinin işverenlerle çalışanları bir araya getirip bilgilendirmek olduğunu ifade eden Vali Azizoğlu, şöyle devam etti:

"Program büyük bir istihdam teşvikini içeriyor. İlimizde de istihdamda milli seferberlik için gereken her türlü destek ve çalışma tüm sahalarda devam ediyor. Arkadaşlarımız, işverenlerimiz ve halkımızla bir araya gelerek teşvik programımızı daha iyi anlatabilmek adına görüşmeler yapıyor. Bende buradan özellikle şunu belirtmek istiyorum. İşverenlere projede vermiş olduğumuz önemli destekler var. Bu teşvik programı ile işverenlerimize şunu diyoruz; 2017 yılında çalıştırmaya başladığınız her işçinin, maaşı dışındaki vergi ve primleri siz değil, bu yıl süresince devlet karşılıyor. Bu da çok önemli bir destektir."

Erzurum’un çalışma hayatında milli seferberlik hareketi

Erzurum’un çalışma hayatında milli seferberlik hareketi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim