• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Erzurum'dan Bayırbucak Türkmenleri'ne 20 TIR'lık yardım

Erzurum'dan Bayırbucak Türkmenleri'ne 20 TIR'lık yardım
Erzurum Birinci Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yönetimi ve sivil toplum kuruluşlarının desteği ile Suriye'deki Bayırbucak Türkmenleri'ne 10 TIR dolusu 250...

Erzurum Birinci Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yönetimi ve sivil toplum kuruluşlarının desteği ile Suriye'deki Bayırbucak Türkmenleri'ne 10 TIR dolusu 250 ton gıda ve insani yardım malzemesi gönderildi.

Bayırbucak Türkmenleri unutulmadı. Erzurum Birinci OSB yönetimi, Rusya'nın ve Suriye rejiminin IŞİD'i bahane ederek Bayırbucak Türkmenleri'ne yönelik gerçekleştirdiği saldırılarda açlık ve soğukla mücadele eden soydaşlara yardım elini uzattı. OSB'den 10 TIR dolusu insani ve gıda yardım malzemesi dua eşliğinde gönderildi. İHH Erzurum Şubesi'nin organizasyonunda yardım TIR'ları, Hatay'dan Suriye'ye geçiş yaparak yardım malzemelerini Bayırbucak Türkmenleri'ne teslim edilecek.

Erzurum'dan öğle saatlerinde hareket eden 10 TIR, vatandaşların dualarıyla uğurlandı. Birinci OSB Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Ergüney, bir hafta önce başlattıkları yardım kampanyasının beklenenin üzerinde ilgi gördüğünü söyledi. Ergüney, topladıkları 250 ton gıda maddesi ve diğer insanı yardım malzemelerini göndermekten mutluluk duyduklarını belirterek, "Yokluklar içerisinde mücadele vermiş ve bunun sonunda da bağımsızlığını elde etmiş bir neslin torunları olarak Bayırbucak Türkmenleri'nin çektiği açlık ve sıkıntıyı görünce bu kampanyayı başlattık. Kampanya beklediğimizin üzerinde ilgi gördü. 250 ton civarında gıda maddesi topladık, bugün dua eşliğinde kardeşlerimize göndermek üzere yola çıkaracağız. Duamız, niyazımız yapmış oldukları mücadelede amaçlarına inşallah ulaşırlar." dedi.

İHH Erzurum Şube Başkanı Bülent Güven, Suriye'deki iç savaşın uzamasıyla buradaki mazlumların da ızdırabının büyüdüğünü belirtti. Esed karşıtı direnişin sembolü olan Bayırbucak Türkmenleri'nin yeryüzünden silinmek istendiğine dikkat çeken Güven, "Güya terörü karşı savaşan Rusya'nın aylardan beridir hedef tahtasına oturttuğu Esed karşıtı direniş ve bu direnişin bir unsuru olan Bayırbucak Türkmenleri, adeta yeryüzünden silinmek isteniyor. Türkmendağı ve köyleri onlarca tonluk modern füzelerle adeta çevrilmek isteniyor." diye konuştu. Daha sonra okunan duanın ardından yardım TIR'ları Erzurum'dan Hatay'a doğru yola çıktı.

Erzurum'dan Bayırbucak Türkmenleri'ne 20 TIR'lık yardım

Erzurum'dan Bayırbucak Türkmenleri'ne 20 TIR'lık yardım

Erzurum'dan Bayırbucak Türkmenleri'ne 20 TIR'lık yardım

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim