• BIST 9079.97
  • Altın 2322.804
  • Dolar 32.3596
  • Euro 34.9247
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Erzurum'da yarım ton eroin ele geçirildi

Erzurum'da yarım ton eroin ele geçirildi
Erzurum Emniyet Müdürlüğünün operasyonunda, ceviz yüklü tırda gizlenmiş 576 kilo 962 gram eroin bulundu.

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekiplerince, Aşkale yolu üzerinde ceviz yüklü bir tır durduruldu.

Dedektör köpek "Giza"nın yardımıyla yapılan aramada 973 paket içerisinde 576 kilo 962 gram eroin ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan sürücü A.A, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı, düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin son zamanlarda uyuşturucu ile mücadelede büyük yol katettiğini söyledi.

Tedbirlerin arttığını, kullanılan yöntemlerin değiştiğini ifade eden Yamlı, şunları kaydetti:

"5 Nisan günü akşam saatlerinde Erzurum Emniyet Müdürlüğümüze ait ekiplerimiz, rutin denetimleri sırasında şüphelendikleri bir aracı takip etmeleri sebebiyle Pasinler istikametinden Erzincan istikametine doğru gitmekte olan araç durdurulmuştur. Kontrol edildiğinde ceviz yüklü olduğu tespit edilmiş. Arkadaşlarımız araçta incelemeye girdiklerinde aracın içerisinde malzemeden şüphelenmişler ve kontrol etmek istemişler. Tırın içerisinde 15 ton ceviz olduğu ancak bu 600 çuval içerisinde olduğu belirlendi. Bunun içerisinde şüphenilen bir madde olduğu tespit edildi. Daha sonra arkadaşlarımız yaptığı aramada bu maddenin eroin olduğu belirlendi. Toplam 600 çuval içerisinde 576 kilo 962 gram eroin tespit edildi. Bunlar paketlenmiş vaziyette. Bu 576 kilo 962 gram eroin, şimdiye kadar Erzurum içerisinde tek başına ve toplu olarak yakalanan en fazla miktar. Aynı zamanda bu miktar, bu yıl içerisinde Doğu illerinde tek seferde yakalanan en büyük miktar."

Çıkış noktası Hakkari Yüksekova olan tırın gidiş noktasının henüz belli olmadığını ifade eden Yamlı, "Türkiye içerisinde bir nokta. Ancak yurt dışına çıkarılması kuvvetle muhtemel. Eroinlerin hedefi kesinlikle Erzurum değil. Sadece burası geçiş noktası. Yurt dışına gideceği tahmin ediliyor" dedi.

Ele geçirilen uyuşturucunun tahmini fiyatının 8 milyon 654 bin Avro olduğuna işaret eden Yamlı, yaklaşık 1,5 milyon kişinin kullanımına uygun söz konusu malzemenin yakalanmış olmasından son derece memnun olduklarını sözlerine ekledi.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim