• BIST 8908.35
  • Altın 2240.294
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.0975
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Erzurum’da ŞEB Formu Çalıştayı

Erzurum’da ŞEB Formu Çalıştayı
AK Parti Ekonomi İşleri Başkanlığınca Erzurum'da "2019'a doğru Şehirlerin Ekonomik Beklentileri (ŞEB) Formu Çalıştayı" düzenlendi.

AK Parti Ekonomi İşleri Başkanlığınca Erzurum'da "2019'a doğru Şehirlerin Ekonomik Beklentileri (ŞEB) Formu Çalıştayı" düzenlendi.

Müceldili Konağın'da gerçekleşen çalıştaya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Sekmen, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, AK Parti Ekonomi İşler Başkan Yardımcı Erdal Tanas Karagöl, AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın, işadamları ve STK temsilcileri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, çalıştayda Erzurum'un ekonomik beklentilerinin masaya yatırılacağını belirtti.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, "Çok önemli bir toplantıyı burada gerçekleştiriyoruz. Şehrin ekonomisine katkı sağlayacak ekonomimize yön veren başta STK başkanlarımız, oda başkanlarımız, iş dünyamızın değerli başkanlarıyla bir aradayız inanıyorum ki bunun neticesin de güzel bir netice çıkacak" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise "Her şeyden önce ekonomiye verdiğimiz önem ve öncelikten dolayı bu çalıştayı yapıyoruz. Ekonomi politikalarının sadece merkezde oturularak yapılmasının yetersiz olduğunu düşünüyoruz. Merkezde masa başında oturarak yaparsanız Türkiye'nin bu zenginliğini çeşitliliğini göremeyebilirsiniz. Dolayısıyla biz bunların yerinde mahallinde görmek için buradayız bu zenginlikleri mikro ekonomi olarak da ifade edebiliriz makro ekonomi çok önemli ama yetmez makro ekonomiyi mikro ekonomiyle birleştirdiğiniz zaman çok daha önemli hale gelir" dedi.

Ekonomi alanında da halkın rotayı çizdiğini söyleyen Yılmaz "Bizim politikalarımızın özünü halkımızın beklentileri ve talepleri oluşturmaktadır. Bizim rotamızı halkımız çiziyor her alanda olduğu gibi ekonomi alanında da bu böyledir sizin beklentileriniz sizin ortaya koyacağınız öncelikler bizim de yol haritamızı oluşturacak" ifadelerini kaydetti.

Şehirlerin ekonomik beklentilerinin nasıl gerçekleştiğini anlatan Yılmaz, "Üç tane kaynağımız var. Halkımız anketlerle sokakta halkımıza sorular soruyoruz, üç temel sorunun cevabını arıyoruz. Birincisi son 15 yılda en fazla vatandaşımız neden memnun oldu? Hangi projeden, hangi faaliyetten memnun oldu bunu ölçmeye çalışıyoruz. İkincisi şuan devam eden işlerde hangisi sizin için daha önemli ve öncelikli? Üçüncüsü şuanda mevcut olmayan gelecek de görmek istediğiniz projeleri soruyoruz, Bu fikir tepsisi dediğimiz bir yöntem" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim