• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Erzurum’da Koruyucu Aile Sayısı Artıyor

Erzurum’da Koruyucu Aile Sayısı Artıyor
Erzurum'da koruyucu aile olmak isteyen ailelerin sayısı her geçen yıl artıyor.

Erzurum'da koruyucu aile olmak isteyen ailelerin sayısı her geçen yıl artıyor. Aile ve Sosyal Politikalar Erzurum İl Müdür Vekili Şermil Zil, Erzurum'da 27 koruyucu aile bulunduğunu belirterek, bu ailelerin yanında 29 çocuğun kaldığını anımsattı.

Erzurum'da koruyucu aile sayısını artırma konusundaki çalışmaların yoğunlaşacağını belirten Zil, koruyucu aileyi şöyle açıkladı: "Koruyucu aile, çeşitli nedenlerle öz ailesi yanında bakımları bir süre için sağlanamayan çocuklarımızın kendi aile ortamlarında eğitim, bakım ve yetiştirilme sorumluluğunu kısa veya uzun süreli olarak, ücretli veya gönüllü statüde devlet denetiminde paylaşan, hissettikleri toplumsal sorumluluğu gösterebilen uygun aile ya da kişilerdir "

Zil, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak çocukların sağlıklı gelişebilmeleri için kendilerini koruyacak, sevecek, destekleyecek, güven sağlayacak, sosyal ve maddi gereksinimlerini karşılayabilecek şekilde sıcak bir aile ortamı oluşturmak amaçladıklarını ifade etti.

ÇOCUKLARA YARDIM EDEBİLMENİN EN İYİ YOLU

Çocukların yeterli sevgi alabildikleri, gereksinimlerinin düzenli olarak karşılandığı sıcak aile ortamında yetiştirildiklerinde sağlıklı bireyler olabildikleri bilimsel olarak kanıtlanın altını çizen Zil, "Kuşkusuz anne babalar da çocuklarını en iyi şekilde yetiştirmek için çaba harcarlar. Ancak yaşam her zaman düşünüldüğü gibi olmayabilir. Bazı aileler zihinsel, bedensel, ya da psikolojik sorunları veya ekonomik yetersizlikleri, boşanma, ölüm gibi sosyal sorunları nedeniyle bütünlüklerini devam ettiremeyip, çocuklarının gereksinimini karşılayamaz hale gelebilmektedirler. Böyle durumlarda, çocuklara yardım edebilmenin en iyi yolu, öz ailesinin koşulları iyileşinceye kadar başka bir ailenin yanında bakımlarının sağlanmasıdır" açıklamalarında bulundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim