• BIST 9524.59
  • Altın 2495.454
  • Dolar 32.5969
  • Euro 34.7691
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Erzurum’da Hasta Kurtarma Operasyonu

Erzurum’da Hasta Kurtarma Operasyonu
Erzurum'da kar ve tipi nedeniyle 4 gündür yolu kapanan köyde mahsur kalan diyaliz hastası, sağlık ekiplerinin operasyonuyla hastaneye yetiştirildi.

Erzurum'da kar ve tipi nedeniyle 4 gündür yolu kapanan köyde mahsur kalan diyaliz hastası, sağlık ekiplerinin operasyonuyla hastaneye yetiştirildi. Geçeceği güzergahta bir aracın kara saplanarak yolu kapattığı ambulansın yardımına ise gazeteciler yetişti.

Erzurum'da yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Aşkale ilçesi Tepsicik köyü ulaşıma kapandı. Yolu kapanan köyde mahsur kalan 86 yaşındaki Naim Güneş isimli diyaliz hastasının rahatsızlanması üzerine durum kriz merkezine bildirildi. Bunun üzerine Erzurum 112 Komuta Kontrol Merkezi'ne bağlı UMKE ekipleri harekete geçti. Erzurum'dan yola çıkan ekipler, zorlu koşullarda Yaylasu köyüne kadar karasal ambulansla ulaştı. Tepsicik köyünün 3 kilometrelik karla kaplı yolunu paletli ambulans (Snowtrack) yardımı ile açan ekipler, hastaya 2 saatlik mücadelenin ardından ulaşabildi. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından hasta, sedye yardımıyla alınarak paletli ambulansa bindirildi. Yolun açık olan bölümüne kadar paletli ambulansla taşınan hasta, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yetiştirilmek üzere açık olan yolda bekletilen karasal ambulansa sevk edildi. Hastaneye gitmek üzere yola çıkan ambulans, karşı yönden gelen bir aracın kara saplanması nedeniyle yoluna devam edemedi. Bunun üzerine hasta kurtarma operasyonunu görüntüleyen basın mensupları ambulansın yardımına yetişti. Kara saplanan aracı bulunduğu yerden iterek kurtaran gazeteciler, ambulansın geçişine yardımcı oldu. Hastaneye yetiştirilen 5 çocuk babası Naim Güneş tedavi altına alındı.

4 gündür köy yolunun kapalı olduğunu belirten hasta yakınları, "Hava şartları nedeniyle yollarımız kapalıydı. 4 gündür hiçbir ulaşım yapılamadı. Diyaliz hastası olan babamız bu süreçte epey rahatsızlandı. Yardımımıza gelen ekiplerimizden Allah razı olsun" dediler.

"BİR İNSANI KURTARMAK TÜM İNSANLIĞI KURTARMAK GİBİDİR"

Hava koşullarının olumsuz olduğu Erzurum'da ekiplerin fedakarca çalıştığını söyleyen Erzurum İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Serhat Vançelik, "Erzurum gibi yoğun kar yağışı olan ilimizde paletli ambulansla yoğun bir şekilde vaka almaktayız. Ortalama bir kış sezonunda 250 adet paletli ambulansla, 150 adet snowtrackla hasta taşımaktayız. Bir insanı kurtarmak bütün insanlığı kurtarmak gibidir. Onun için 400 tane vaka gerçekten yaşamsal öneme sahip. Bu vakaların büyük çoğunluğu doğum vakaları olmakta. Bu açıdan sayıya hiç bakmadan arkadaşlarımız özellikle kar ve tipi şartlarında fedakarca çalışarak hastalarımıza ulaşıyor" dedi.

Erzurum’da Hasta Kurtarma Operasyonu

Erzurum’da Hasta Kurtarma Operasyonu

Erzurum’da Hasta Kurtarma Operasyonu

Erzurum’da Hasta Kurtarma Operasyonu

Erzurum’da Hasta Kurtarma Operasyonu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim