• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C

Erzurum’da “Geleceğimiz İçin Ailece Elele” Projesi

Erzurum’da “Geleceğimiz İçin Ailece Elele” Projesi
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Sosyal Destek Programı'na (SODES) sunulan Erzurum'da "Geleceğimiz için Ailece Elele" projesi kabul edildi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Sosyal Destek Programı'na (SODES) sunulan Erzurum'da "Geleceğimiz için Ailece Elele" projesi kabul edildi.

Proje Koordinatörü Süleyman Tanas, proje ile kadınların sosyalleşerek, birçok alanda kişisel gelişim sağlayacağını ifade etti.

Tanas, proje sonunda kadınların sosyal ve kültürel alanda önemli kazanımlar elde edeceğini belirterek, şunları söyledi:

"Gelişim imkânı bulamayan kadınlarımızın; sosyal, kültürel, eğitsel sanatsal ve mesleki faaliyetler bağlamında psikolojik destek hizmetleri yoluyla güçlendirilerek, yönlendirici danışmanlık hizmet sunumuyla kamusal hizmetlerden en üst düzeyde yararlanmasına katkı sağlanacaktır. Ataerkil toplumumuzun olumsuz özelliklerinden biri, belki de en önemlisi olan feodal yapının en fazla zararını gören kadınlarımızdır. Bu baskı altında gelişim imkanı bulamayan kadınlarımızın sosyal, kültürel, sanatsal faaliyetler bağlamında psikolojik destek hizmetleri yoluyla güçlendirerek, yönlendirici kamusal hizmetleri sunumuyla kamusal hizmetlerden en üst düzeyde yararlanmasına katkıda bulunulacaktır."

Kadınlara yönelik çeşitli eğitimler düzenleneceğini belirten Tanas, "Aile içi sağlıklı iletişim yollarının benimsenerek, hayata farklı bir pencereden bakmalarını sağlamak amacıyla kadınlarımıza aile içi iletişim, okuma yazma, çocuk bakımı, hijyen gibi konuların yanında kadınların sosyal ve kültürel alanda geliştirilebilmeleri için yöreye uygun bilgisayar destekli mesleki eğitim kurs odaları oluşturularak, aile bütçelerine katkıda bulunmaları sağlanacaktır" diye konuştu.

Tanas, projeyle toplumun dezavantajlı kesimlerine yönelik önleyici hizmet sunulacağını belirterek, projenin 12 ay devam edeceğini söyledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim