• BIST 9079.97
  • Altın 2322.043
  • Dolar 32.3355
  • Euro 34.9769
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Erzurum’da Fetih Coşkusu Yaşanacak

Erzurum’da Fetih Coşkusu Yaşanacak
Anadolu Gençlik Derneği Erzurum Şubesi'nce 31 Aralık Perşembe günü Kazım Karabekir Spor Salonunda Mekke'nin Fethi'nin 1385. yılını kutlanacak.

Anadolu Gençlik Derneği Erzurum Şubesi'nce 31 Aralık Perşembe günü Kazım Karabekir Spor Salonunda Mekke'nin Fethi'nin 1385. yılını kutlanacak.

Anadolu Gençlik Derneği'nin (AGD) geleneksel olarak kutladığı Mekke'nin Fethi etkinlikleri bu yıl ülke genelinde binden fazla noktada eşzamanlı olarak kutlanacak. Bu bağlamda AGD Erzurum Şubesi de Kazım Karabekir Spor Salonunda muhteşem bir etkinliğe imza atmaya hazırlanıyor.

Konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan AGD Erzurum Şube Başkanı Aktay Eşsiz, " Biz Mekke'nin fethini kutlayarak vicdanları karartacak boyutlara ulaşan eğlence tutkularını reddettiğimizi gösteriyoruz. Sömürüye dayanan zenginliği reddettiğimizi gösteriyoruz. Ahlaki değerlerden yoksun tutum ve davranışları reddettiğimizi gösteriyoruz. Paylaşmanın, kardeşliğin ve merhametin olmadığı, âlemlerin rabbinin çizdiği sınırların aşıldığı sofralarda oturmayı reddettiğimizi gösteriyoruz. Biz değerlerimizi ve kimliğimizi aşındırmaktan öteye bir fonksiyonu olmayan yılbaşını kutlamıyoruz. Hıristiyan vatandaşlarımızın Paskalya bayramlarını tebrik ediyoruz, fakat Müslüman kardeşlerimizi Mekke'nin Fetih coşkusunu birlikte yaşamaya bekliyoruz." dedi.

Programdan en önemli amaçlarından birisinin de ahlaki ve manevi dejanarasyona sebep olan TV ekranlarından insanları uzak tutmak olduğunu belirten Eşsiz, "Peygamber Efendimiz, hayra vesile olan hayrı yapan gibidir diye buyuruyor. Bu hayırlı çalışmaya destek veren herkese teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Umre hediyeli programda katılımcıları birçok sürpriz bekliyor. Kur'an ziyafetleri, ezgiler, ilahiler, tiyatrolar, kum sanatı gösterileri ve sinevizyon gösterilerinin yer alacağı programa AGD Bölge Başkanı Halil İbrahim Coşkun konuşmacı olacak katılacak.

AGD'nin ülke genelinde gerçekleştirdiği ve yüz binlerce öğrencinin katıldığı "Liseli Gençler Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi Yarışması" sonuçlarının da gecede açıklanacağı öğrenildi. Dereceye giren öğrencilere hediyelerinin takdimi de programda gerçekleştirilecek.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim