• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

Erzurum’da Basketbol Büyükşehir İle Yeniden Doğuyor

Erzurum’da Basketbol Büyükşehir İle Yeniden Doğuyor
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Minikler Basketbol Ligi açılış töreni gerçekleştirildi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Minikler Basketbol Ligi açılış töreni gerçekleştirildi. Kazım Karabekir Kapalı Spor Salonu'ndaki açılışa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci, Genel Sekreter Yardımcıları Ünsal Kıraç ve Zafer Aynalı, Basketbol İl Temsilcisi Cem Culfa, Spor Şube Müdürü Güngör Şenses ile minik basketbolcular ve aileleri katıldı. 2004-2005 doğumlu miniklerin mücadele ettiği ligde, toplam 240 sporcu ve 16 takım Ocak-Nisan ayları arasında kıyasıya mücadele edecek. Lig boyunca tüm müsabakalar Pazar günleri saat 09.00-20.00 arasında gerçekleştirilecek. Her hafta 8 maç yapılacak.

KİREMİTCİ, "ERZURUM, SPORUN VE SPORCUNUN MERKEZİ OLACAK"

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesi olarak, Erzurum'u sporun Davos'u yapmakta kararlı olduklarını vurguladı. Erzurum'un çok sayıda ulusal ve uluslar arası spor organizasyonuna ev sahipliği yaptığına dikkat çeken Kiremitci, "Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali (EYOF) 2017, Olimpiyat Kenti Erzurum'da yapılacak. Erzurum, sporun ve sporcunun merkezi olacak. Burada geleceğin şampiyonlarını görüyorum. İnşallah 8-10 sene sonrasının Türkiye, Avrupa ve Dünya'da şampiyonluğa oynayan basketbolcularını yetiştireceğiz ve takımlarını oluşturacağız. Bu aşkı, bu şevki bugün burada, bu cıvıl cıvıl miniklerin gözlerinde görüyorum" dedi. Böylesine güzel bir organizasyonun Erzurum'da başlatılmasından dolayı emeği geçenlere teşekkür eden Genel Sekreter Kiremitci, şunları söyledi: "Bu organizasyonu hayata geçirmek çok önemli. Organizasyonda görevli yetkililerimize ve hocalarımıza sonuna kadar güveniyoruz. Bu genç yavrularımızı önce ilimizde ve bölgemizde sonra ülkemizde sonra da Avrupa'da en üst seviyeye taşıyacaklarına inancımız sonsuzdur. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Minikler Basketbol Ligi, 2016 yılının hemen başında 3 Ocak'ta 16 takım ve 240 sporcumuzla başladı. Bunun anlamı, bu salonlardan 10 yıl sonra 2 bin 400 tane basketbolcumuz yetişecek. Sizler başarılı oldukça, bizden talep ettikçe biz sonuna kadar yanınızdayız." Kış Spor Okulları'yla ilgili de açıklamada bulunan Kiremitci, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in, "Erzurum'da kayak yapmayan genç kalmayacak" sloganını hatırlatarak şöyle dedi: "Bu sene, Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Kış Spor Okulları'nda uzman kayak hocaları eşliğinde onar saatlik kurslarla, öğleden önce 180 ve öğleden sonra 180 olmak üzere her gün 360 yavrumuz kayak yapmayı öğreniyor. 2016 kış sezonunda 5 bin tane kayakçımız yetişecek."

KIRAÇ, "DÜNYA ŞAMPİYONASI'NDA OYNAYAN BASKETBOLCULARI YETİŞTİRECEĞİZ"

Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Minikler Basketbol Ligi'nde mücadele eden bütün takım ve sporculara başarılar diledi. Kıraç, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Spor barış demektir, spor birlik demektir, spor kardeşlik demektir, spor kaynaşma demektir, spor gelişme ve aydınlanma demektir, spor ülke sevgisinin zirveye ulaştığı an demektir, spor bayrak demektir, spor vatan ve millet sevgisi demektir, spor ahlaktır. Biliyorum ki, bu mütevazı gençlerimizin hepsi pırıl pırıl birer vatan evladı olarak yetişecek. Bu salonlardan, Türk Basketbolu'nun Hidayet Türkoğluları, Dünya Şampiyonası'nda oynayan milli basketbolcuları yetiştireceğiz. Ben burada bunun temellerinin atıldığını görüyor ve o heyecanı şuanda sizlerle paylaşıyorum" Basketbol İl Temsilcisi Cem Culfa da konuşmasında Erzurum Büyükşehir Belediyesi Minikler Basketbol Ligi hakkında bilgi verdi.

Erzurum’da Basketbol Büyükşehir İle Yeniden Doğuyor

Erzurum’da Basketbol Büyükşehir İle Yeniden Doğuyor

Erzurum’da Basketbol Büyükşehir İle Yeniden Doğuyor

Erzurum’da Basketbol Büyükşehir İle Yeniden Doğuyor

Erzurum’da Basketbol Büyükşehir İle Yeniden Doğuyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim