• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Erzurum'da 'Anne Üniversitesi' başladı

Erzurum'da 'Anne Üniversitesi' başladı
Erzurum Atatürk Üniversitesi ile Yakutiye Belediyesi işbirliğiyle bu yıl ikincisi düzenlenen "Anne Üniversitesi", Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi...

Erzurum Atatürk Üniversitesi ile Yakutiye Belediyesi işbirliğiyle bu yıl ikincisi düzenlenen "Anne Üniversitesi", Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi Mavi Salon'daki törenle başladı. Sekiz hafta sürecek projenin koordinatörlüğünü yürüten Atatürk Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ayda Çelebioğlu, bölge ve ülke çapında sürdürülebilir kalkınmaya katkıda bulunmayı görev edindiklerini söyledi.

Prof. Dr. Çelebioğlu, Atatürk Üniversitesi'nin aynı zamanda yerel yönetimlerin toplum hizmetlerine yönelik uygulamalara destek olma konusunda da sorumluluk üstlendiğini dile getirdi. Anne kişisel gelişimine önem verdiklerini belirten Çelebioğlu, "2015 yılında ilkini gerçekleştirdiğimiz bu program, bilindiği gibi annelerin kişisel gelişimlerinin desteklenmesine, mevcut bilgilerinin güncellenmesine ve yeni bilgiler kazanılmasına odaklı bir eğitim programıdır. Bununla birlikte Anne Üniversitesi projesiyle annelerin kendi kapasitelerinin farkına varmaları, öğrenmenin ve yenilenmenin verdiği heyecan ve özgüvenin yaşamlarına yansıması, öğrenim görmekte olan çocuklarıyla daha iyi empati kurabilmelerinin desteklenmesi, çocuklarının, ailelerinin ve böylece toplumun geleceğinde söz sahibi olabileceklerinin hatırlatılması da önem verdiğimiz amaçlarımız arasında yer almaktadır." dedi.

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut ise gençler ve çocuklar iyi yetişmesi gerektiği için annelere önem verdiklerini dile getirerek, "Anne Üniversitesi projesinin ikincisini yapıyoruz. Anneler için ne yapsak azdır. Eğitimin önemi yine ortada. Anne var hain doğurur, anne var Fatih'leri, Mustafa Kemal'leri doğurur ve bu ülkeyi baştan aşağı dizayn eder. İyi yetişmemiş insanların iyi eğitmedikleri, insan sevgisini, merhameti yüreğine koymadığı bazıları ise terör olarak, felaket ve kötülük olarak topluma dönüyor. Eli öpülesi anneler için yapılacak her şeyin çok büyük önemi var." şeklinde konuştu.

Anne Üniversitesi'nin, sosyal sorumluluk çerçevesinde üniversite ile şehir işbirliği adına çok önemli olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak da ülkede yaşanan olumsuzluklardan en çok etkilenen kişilerin anneler olduğuna dikkat çekti. Koçak, şunları söyledi: "Anneler en çok etkilendiğimiz, bizi en çok gözeten, en çok değer veren ve bizi en çok anlayan kişilerdir. Bunun için annenin hakkı hiçbir zaman ödenmez ve, "Cennet, annelerin ayakları altındadır." Yani anne, bizim dinimiz ve kültürümüzde bu kadar da önemlidir. Bu noktada Anne Üniversitesi'nin, özellikle çocuk yetiştirmede ne kadar önemli ve faydalı olduğunu vurgulamak isterim. Düzelteceğimiz bir yanlış, belki çocuklarımızın hayat boyu yapacağı yanlışları önlemede çok etkili olacak ve hayatını kurtaracaktır. Küçük görünen bazı şeylerin, yeri ve zamanı geldiğinde çok büyük olduğunu hepimiz hayatımızda hissederiz."

Açılış konuşmalarının ardından Anne Üniversitesi'nin ilk dersini, Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşe Okanlı, "Farkındalık" konusunda verdi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim