• BIST 9141.98
  • Altın 2324.028
  • Dolar 32.3552
  • Euro 34.973
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Erzurum'da 198 girişimci adayı sertifika aldı

Erzurum'da 198 girişimci adayı sertifika aldı
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Erzurum İl Müdürlüğü, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Erzurum Hizmet Merkezi...

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Erzurum İl Müdürlüğü, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Erzurum Hizmet Merkezi Müdürlüğü ve Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ETSO) hizmet veren Erzurum Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) tarafından düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitimlerine katılan kursiyerlere sertifika verildi.

ETSO Konferans Salonu'nda düzenlenen sertifika törenine, Vali Yardımcısı Hatice Bayar Özdemir, İŞKUR İl Müdürü Tacettin Ötügen, ETSO Başkan Vekili Hasan Akal, KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürü Veysel Vural ve Erzurum ABİGEM Koordinatörü Prof. Dr. Osman Demirdöğen ile kursiyerler ve aileleri katıldı. KOSGEB Erzurum Hizmet Merkezi Müdürü Veysel Vural, girişimciliğin önemine vurgu yaparak, "Girişimciliğin gelişmesi, sağlıklı KOBİ'lerin oluşmasını sağlar." dedi.

Girişimcilik eğitimlerinin toplam 70 saatlik, genel katılıma açık ücretsiz eğitimler olduğunu ifade eden Vural, KOSGEB'in yapılan son düzenlemeyle girişimcilere 2 bin TL "İşletme Kuruluş Desteği', 18 bin TL "Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat, Ofis, Donanım ve Yazılım Desteği', 30 bin TL "İşletme Giderleri Desteği" olmak üzere toplam 50 bin TL karşılıksız hibe, 100 bin TL de geri ödemeli sabit yatırım desteği sağladığını ifade etti. KOSGEB Erzurum Hizmet Merkezi olarak 2014 yılında 2 milyon 766 bin TL, 2015 yılında ise 3 milyon TL hibe dağıttıklarını kaydeden Vural şunları söyledi: "2015 yılı Ekim ayı itibariyle de bu girişimcilik sertifikalarından 513 adedi Erzurum'da iş fikrine dönüştü. 35'i bayan girişimcilerin kurduğu 118 adet işletme ise 3 yılını doldurmasına rağmen faaliyetini sürdürüyor. 285 işletmenin ise desteklenmesi halen devam ediyor." diye konuştu.

İŞKUR İl Müdürü Tacettin Ötügen ise meslek edinmek ve iş kurmak isteyenlerin eğitim almalarının ve bunun için ilgili kurumlar tarafından kendilerine sağlanan desteklerin önemi üzerinde durdu. Ötügen, iş kurmak isteyenlerin KOSGEB desteklerini mutlaka değerlendirmesi gerektiğini dile getirdi.

Vali Yardımcısı Hatice Bayar Özdemir, belge almanın girişimcilik konusunda atılan ilk adım olduğunu ifade etti. Özdemir, alınan eğitimlerin pratikte uygulamasının önemli olduğunu belirterek, kurulan her işletmenin ülke ekonomisine katkı sağlayacağını söyledi. Konuşmaların ardından, 8 ayrı grupta düzenlenen girişimcilik eğitimlerine katılan 198 kursiyere sertifikaları verildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim